Kravstor XP-modus i Windows 7

Kravstor XP-modus i Windows 7

Det vil gå hardt utover maskinvaren når Windows 7 kjører i XP-modus.

Den virtuelle XP-emulatoren i Windows 7 vil kreve mer maskinvare enn hva de fleste XP-maskiner har i dag, melder Computer Sweden.

XP-modusen, som har vært i medias søkelys siste dagene, skal hjelpe Windows 7-brukere å kjøre programmer som er laget for XP. Det fungerer ved å fyre i gang i en virtualisert versjon av XP, noe som kan gjøres rett fra startmenyen.

Men systemet krever mye. Minst 2 gb ram må du ha, og det hele virker kun på datamaskiner der prosessoren støtter virtualisering.

- En del datamaskiner støtter dette, andre ikke. Dessverre er det ikke så lett å avgjøre hvilke datamaskiner som støtter maskinvarebasert virtualisering, skriver Microsofts blogger Scott Woodgate.

Målgruppen for XP-modusen skal ifølge Woodgate være mindre selskaper.

- Hvorfor ikke App-V?

Det skal også komme et lignende tilbud for store selskaper. Det heter Med-V, og inneholder flere administratorfunksjoner samt mulighet for å kontrollere hvordan produkter skal installeres og oppgraderes.

Innen 90 dager skal man kunne teste Med-V i beta.

Infoworld-kommentator Randall C. Kennedy kan ikke forstå hvorfor Microsoft ikke bruker sitt eget produkt App-V til oppgaven i stedet for å bygge Windows XP SP3 inn i et image som brukes som virtualisert motor, slik planen er.

App-V. isolerer applikasjoner inn i sine egne virtualiserte kjøremiljø, og da trenger man ikke eget virtuelt image bestående av et helt operativsystem, som igjen trenger for eksempel egen konfigurering. I tillegg er det kjappere, ifølge Kennedy.

Les om:

Enterprise