Krever aksjon mot patent-trollene

Krever aksjon mot patent-trollene

Stadig flere it-selskaper angriper konkurrentene ved å samarbeide med patent-troll. Nå advarer flere amerikanske selskaper mot praksisen.

Patent-trollene bruker en ny metode for å kapre patenter kalt ”patent privateering”. Denne metoden går ut på at patentinnehavere selger patenter til et spesialisert firma, et patent-troll, som deretter bruker de kjøpte rettighetene til å saksøke andre selskaper. Ved å outsource patenttvisten til et patent-troll kan man blant annet unngå negativ publisitet. Nå advarer flere store amerikanske it-selskaper om dette, i et felles brev til den amerikanske handelskommisjonen FTC. Det skriver Networkworld.

Avsenderne er jurister fra Google, Red Hat, Blackberry og Earthlink, som alle etterlyser en gransking og en aksjon fra myndighetenes side for å sette en stopper til denne typen patent-angrep. Ifølge Googles juridiske representant, Matthew Bye, blir denne metoden beskrevet som mer og mer vanlig.

- Pantent-trollene bruker patenten de får tilgang til, til å saksøke et selskap og samtidig unngå straffefrihet. Selskap som gjør ting på denne måten kan ikke bli saksøkt tilbake. Aktørene bak transaksjonen kan gjemme seg bak patent-trollet for å hindre å bli saksøkt, sier han til IDG News.

Patent-trollene kan ifølge Google også omgå de såkalt Frand-vilkårene for rettferdige, rimelige og ikke-diskriminerende avtaker. På denne måten kan de avsløre selskaper som utviklet produkter for patent-søksmål.

I tillegg til en granskning av patent-trollenes nye metoder, vil Google og de andre selskapene se at det i fremtiden blir satt i gang ytterligere tiltak på sikt. Nylig signerte Google en erklæring kalt Open Patent Non-Assertion Pledge, hvor selskapet lover å ikke saksøke brukere av legitime patenter, med mindre Google selv blir angrepet først.

Les om:

Enterprise