Kult konsept for ny Apple TV

Kult konsept for ny Apple TV

Blir det fjernkontroll med touch-skjerm?

På tide med ny Apple TV, Apple?

Apples lille sorte har gått fra hobby til interesse-objekt. Hva er neste?

Mange tror at det siste Steve Jobs jobbet med var en tv fra Apple, og enkelte aksjeanalytikere har snakket om dette fabeldyret i årevis.

I mellomtiden har Apple hatt relativt stor suksess, faktisk, med den lille medie-spilleren. Den er lett å sette opp, du kan enkelt kjøpe og streame innhold fra nett eller lokalt fra Mac eller iPhone, og du kan til og med enkelt bruke den til kontor-presentasjoner fra iPad mot en projektor eller storskjerm. Rimelig er den også.

Vi har riktignok sett at Apple har lagt til en rekke kanaler i det siste, i tillegg til en push-varslingstjeneste og funksjonalitet for å strømme direkte fra Bluetooth til boksen utenom et WiFi-nett.

Men hardwaremessig har Apple TV vært veldig lik seg selv, veldig lenge. Og siden vi er utålmodige så har noen tatt tak og kommet opp med et eget konsept, basert på drømmer, rykter og håp.

Touch-kontroll?

Resultatet er interessant, ikke minst fordi fjernkontrollen har fått en helt ny rolle med touch-skjerm og induktiv lading direkte fra spilleren. Man kan selvfølgelig si at en iPhone eller iPod Touch også fungerer som fjernkontroll for Apple TV allerede idag, men det er definitivt rom for forbedring her.

4K og entusiast-lyd?

Ellers ønsker man seg 4K-støtte via HDMI2 (heller tvilsomt om dette kommer med de første) i tillegg til DVDAudio, Dolby Digital Plus, True HD og dts-HD, 32 kanals lyd, 1536 kHz sample rate og SACD.

Sistnevnte er vel mer for audiofile som har rippet disse formatene, men hvorfor sende dette til en tv? Fordi lydutgangen er koblet til stereo-anlegget, kanskje - men moderne anlegg har støtte for WiFi-streaming selv, så det hele virker litt overdrevent også på dette punktet.

Mer sannsynlig er en ny A8 eller A7-prosessor, og også den nye EEE 802.11ac WiFi-standarden. Men spennende?

Frister ideen om en egen Apple TV AppStore? Det er vel kanskje den mest interessante ideen, slik at man endelig kan sette sammen sine egne ønskede TV-kanaler uavhengig av pakker fra kabel-folket. Men om dette får gjennomslag i praksis gjenstår å se, siden det er sterke pengeinteresser som drar i motsatt retning.

Spill-kontroller?

Designet er ellers veldig likt dagens modell, sett ovenfra. Fra siden derimot er den nye boksen langt slankere, og det kan vi like. Og så at den kommer i både gull og sort. Liker vi glossy eller er det litt tacky? Apple kjører jo ellers ofte på mer matt følelse...

Konseptet ble utviklet av curved.de , og illustrert av Martin Hajek . I ettertid har Gizmodo påpekt at de ønsket seg at fjernkontrollen kunne virke som game controller, og det har Martin også vist på sine nettsider . Det er kanskje tanken med størst vekst-potensiale!

Enterprise