Kvinner fikk sikkerhetsprat til Sverige

Kvinner fikk sikkerhetsprat til Sverige

It-sikkerhetsforums høstkonferanse i Strømstad vil skape et nøytralt bilde av sikkerhetsarbeid.

Mandag kveld samlet it-sikkerhetseksperter seg i Strømstad for å delta på It-sikkerhetsforums (ISF) årlige høstkonferanse. I fjorten år har organisasjonen samlet kapasiteter på området, og styreleder John Arild Johansen ønsker å slå tilbake mot medienes firkantede fremstilling av et komplisert område.

- It-sikkerhet er ikke svart/hvitt som det gjerne fremstilles som, men et nøyansert bilde. Det er alltid noe i midten, sier Johansen, som til daglig jobber som it-sikkerhetsansvarlig i Buypass.

Stor pågang

Årets høstkonferanse samler 200 personer fra ulike deler av bransjen, alt fra it-sjefer til sikkerhetsfolk og til salgsfolk.

- Tidligere var det mer salg. Nå kan vi glede oss over at det er en mer sammensatt gruppe, og aldri har vi hatt så stor pågang for å bli med på konferansen, sier Johansen.

Han gleder seg over at det er mange fra offentlig sektor som har meldt seg inn i organisasjonen og deltar på konferansen. I løpet av det siste året har 15 medlemsbedrifter kommet til, noe han anser som veldig bra.

- Vi utvikler oss som en stor, lykkelig familie. Det kommer nye til, og de som har vært her før, men som skifter jobb, melder den nye bedriften inn.

Spa og spådommer

Konferansen byr på nærmere 30 foredrag som tar opp ulike deler av sikkerhetsarbeidet fra start til slutt. Det går teknisk dypt, til strategiske nivå.

- Men hvorfor er Norges største it-sikkerhetkonferanse i Sverige?

- Vi har heldigvis flere kvinner i styret, og de trumfet gjennom et spa-hotell. Det er veldig hyggelig, og da var dette stedet et godt valg, sier Johansen om Strømstad Quality Spa and Resort.

For Johansen er det viktig både med faglig påfyll, men også å kunne treffes i sosiale sammenhenger, og da er en dypp i et boblebad en av godene.

- Det har vi lagt inn tid til her, sier Johansen.

Det formelle programmet begynner tirsdag 2. september og slutter onsdag ettermiddag. Computerworld er tilstede og dekker konferansen.

Les om:

Enterprise