Lad batteriene med sollys

Lad batteriene med sollys

Løsningen for deg som gremmes over å lade batteriene med kullkraft.

Er du relativt miljøbevisst bruker du sannsynligvis allerede oppladbare batterier som henter strøm fra stikkontakten i veggen. Nå kommer en løsning som er enda et hakk mer miljøvennlig.

Selskapet GP Batteries lanserer nå en batterilader som henter kreftene direkte fra sollyset. Laderen er nemlig utstyrt med små solcellepaneler.

Laderen er tilpasset AAA-batterier, og skal ifølge selskapet bruke cirka seks timer på å lade batteriene til full kapasitet. Vi regner med at seks timer er tiden det tar under optimale forhold, da solceller gjerne er avhengige av godt vær for å fungere på topp.

GP Batteries selv opplyser at laderen fungerer best i tidsrommer mellom mars og september, i alle fall i vår, mørke del av verden. Laderen skal være svært solid, og egne seg godt til bruk både på stranda og på campingtur.

Selskapet jobber også med en tilsvarende lader som takler vanlige AA-batterier. Denne vil etter alt å dømme være klar i god tid før sommeren. AAA-modellen er klar for salg nå, og koster like over 200 kroner.

Enterprise