Lager Apple søketjeneste?

Lager Apple søketjeneste?

Apple er i ferd med å utvikle en egen søkemotor. Det er det heteste ryktet på nettet.

Et nytt rykte har dukket opp på nettet som går ut på at Apple for tiden utvikler egen søkemotor. Eller i alle fall et skall til en eksisterende søkemotor.

Det er Techcrunch som fra flere kilder har snappet opp at Apple jobber med «en søkemotor av noe slag». Men etter å ha spurt rundt blant firmaer i bransjen har man ikke funnet noe som helst belegg for at selskapet faktisk holder på å lage en konkurrerende tjeneste til Google og Yahoo.

Mer fancy Iphone-søk?

Men ryktene er der, så bloggen resonnerer at det nok fremdeles ligger noe bak dem, om det så ikke dreier seg om en egen søkemotor.

Så hva kunne det vært? Techcrunch tror Apple vil revolusjonere brukeropplevelsen ved internettsøk, fremfor alt for mobile brukere (les: Iphone-brukere). Med et nytt og betydelig mer grafisk grensesnitt kunne Apple få nok et sterkt salgsargument for sin Iphone.

Google hører deg

Men det er ikke bare Apple som forsøker å forbedre søk til Iphone.

Ifølge Cnet er Google i løpet av dagen forventet å slippe versjon to av sin mobile søkeapplikasjon for Iphone. Det sies at den i stor grad likner den forrige, men at den store nyheten er stemmebasert søk, så du slipper tastaturet.

Telefonen vil simpelthen merke når du løfter den mot ansiktet og deretter lytte og komme med forslag over hva den mente å høre at du sa. Stemmebasert søk i seg selv er for så vidt ikke noe nytt rent teknologisk sett, men det blir uansett spennende å se hvor bra Googles applikasjon vil fungere. Og om den skjønner norsk.

Les om:

Enterprise