Lanserer ny Windows Mobile

Lanserer ny Windows Mobile

Steve Ballmer presenterte Windows Mobile 6.5 og to nye tjenester under Mobile World Congress.

- Vi jobber med partnere i industrien for å kunne tilby denne nye generasjonen Windows-mobiler som bryter ned barrierene mellom informasjon, applikasjoner og mennesker for å gi de beste mulige opplevelsene, enten du er på jobb eller bruker telefonen på fritiden, sa Steve Ballmer under årets GSMA Mobile World Congress i Barcelona.

Der var her Microsoft la frem det som skal gi dem et forsprang i mobilkrigen i 2009. De allierte blir HTC, LG og Orange.

Først og fremst lanserer de nå sin nye versjon av Windows Mobile, som nå er i versjon 6.5. Microsoft lover at den oppussede versjonen har flere nye funksjoner som er mer tilpasset berøringsskjermer og et enklere brukergrensesnitt.

Operativsystemet har av noen blitt sett på som noe "kjedelig", men ansiktsløftningen skal gjøre det mer "sexy". Den har også en oppgradert versjon av Internet Explorer Mobile med Flash-støtte.

LES OGSÅ: Konkurrerer i telefon-hacking

Telefoner med dette operativsystemet skal komme i sommer, og alle mobiler med Windows Mobile skal nå kalles "Windows-telefoner".

I tillegg til et nytt operativsystem, lanserer nå Microsoft to nye tjenester: My Phone og Windows Marketplace for Mobile.

My Phone er en tjeneste som lar brukerne synkronisere sine telefoner med en nett-tjeneste. Den kan brukes til å ta sikkerhetskopi av sine data, og til å laste opp bilder og video fra Windows-telefonene.

Den likner på Apples MobileMe, men Microsoft understreker at de har hatt en slik tjeneste over lengere tid, men det er først nå den bli tilgjengelig for allmennheten.

Windows Marketplace for Mobile tilsvarer Apples AppStore, og her kan brukerne laste ned og kjøpe programvare til sine Windows-telefoner.

LES OGSÅ:

Mobile Microsoft kopierer Apple

Les mer om Windows Mobile 6.5 på Microsofts nettsider .

Les om:

Enterprise