- Lanserer Windows for nettbrett

- Lanserer Windows for nettbrett

Microsoft kan vise fram nytt Windows på CES i Las Vegas.

Microsoft er i ferd med å klargjøre en nettbrettversjon av Windows til Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas i januar, skriver Computerworlds nyhetstjeneste. Ifølge Bloomberg og Wall Street Journal (WSJ), vil systemet kjøre på Arm-prosessorer.

Ny CE

Fra før har Microsoft operativsystemet Windows CE for denne Arm-arkitekturen. Selskapet sa i juni at det forelå planer om å lansere neste type av dette operativsystemet, Windows Embedded Compact 7, tidlig i 2011, ment for enheter som tv-bokser og nettbrett.

Men verken Bloomberg eller WSJ har i sine respektive artikler konkretisert om det er CE eller en avart av dette som skal vises frem på CES.

Microsoft har ikke kommentert saken, de har ikke for vane til å kommentere rykter.

Strøm

Selskapet har fått kritikk for ikke å ha hevet seg på nettbrettbølgen, der Apple så langt er det heteste navnet.

Analysehuset Gartners tall spår at 54,8 millioner nettbrett vil selges neste år. Steve Ballmer lovte på CES i 2010 at nettbrett ville komme på plass, men hvis man ser bort fra HPs kontormaskin Slate, ment for forretningsbruk, har lite skjedd så langt.

Arm-arkitekturen bruker lite strøm, og er et smart valg for enheter som nettbrett. Apples Ipad og en hel rekke smarttelefoner bruker slike brikker.

Enterprise