Larry Page blir ny Google-sjef

Larry Page blir ny Google-sjef

Eric Schmidt fortsetter som styreleder. Flere er skeptiske til sjefsbyttet.

I går varslet Google at Eric Schmidt, som har vært Googles administrerende direktør siden 2001, overlater roret til gründer Larry Page fra 1. april.

Page vil fortsette å lede produktutviklingen, i tillegg til ansvaret som administrerende direktør.

Schmidt skal fortsette som styreleder, og vil fokusere på eksternt anliggende oppgaver som kundebesøk, møter med myndigheter og forhandlinger med partnere.

Googles andre medgründer Sergey Brin skal på sin side fokusere på «strategiske prosjekter» og særlig ha fokus på nye produkter, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Ifølge topptrioen er målet å strømlinjeforme beslutningsprosessene. Alle tre hevder å være godt fornøyd med sine nye roller, som de håper vil gi Google enda bedre fart på økonomien. Torsdag la selskapet også frem nok et godt kvartalsresultat.

Hyller sjefen

Et samlet analytikerkorps hyller jobben som Schmidt har gjort i sjefsstolen. Gartner-analytiker Allen Weiner er usikker på om Page er rett mann for sjefsrollen.

- Spørsmålet er om Google er stedet å begynne treningen som toppsjef. Hadde Page søkte stillingen som administrerende direktør et annet sted, ville han ikke fått jobben, mener Weiner.

Schmidt var varm i trøya i 2001, etter å ha vært administrerende direktør i Novell og teknisk direktør i Sun.

Flere spør seg om hvorfor skiftet kommer nå, siden Google går så det suser. Noen spekulerer i at Schmidt er utslitt etter et intenst tiår, og at Page bare kommer inn på midlertidig basis.

IDC-analytiker Al Hilwa håper for Googles del at Schmidt fortsatt vil sentral i større beslutninger.

- Eric, Larry og Sergey har praktisk talt opptrådt som en administrerende direktør-trio. At de putter sine hoder sammen når viktige beslutninger skal tas, har vist seg å fungere bra tidligere. En kan håpe de fortsetter med denne rådgivende sjefsstilen, mener han.

Watchdog: - Hurra!

Det finnes også folk som er særdeles glade for sjefsbyttet:

- Eric Schmidt har i så stor grad putet foten i munnen i spørsmål om Googles personvernpolicy at han sparket seg selv ut av direktørkontoret, sier John M. Simpson, direktør i Consumer Watchdogs Inside Google-prosjekt.

Consumer Watchdog slåss for personvernsrettigheter og har i lengre tid vært kritisk til Google.

Enterprise