Lavere vekst for Google-konkurrent

Lavere vekst for Google-konkurrent

Kinas egen søkemotor, Baidu, viser svakhetstegn tross en dobling av omsetning.

Omsetningen til Baidu mer enn doblet over det siste året, med en vekst på 109 prosent til 52 millioner dollar. Nettoresultatet økte enda mer, med hele 143 prosent til 18 millioner dollar.

Selv om disse veksttallene høres ut som ren halleluja for de fleste forretningsledere, betyr de et steg tilbake for Baidu. I fjor i samme kvartal økte selskapet omsetning og resultat med 175 og 385 prosent, og presset på ledelsen er høyt for å forsette med lignende tall, skriver IDG nyhetstjeneste.

- I vår andre kvartal har vi sett en robust vekst i omsetningen, og en sunn økning av antallet nettkunder, sier Robin Li, daglig leder i Baidu.

LES OGSÅ: Google vil fildele i Kina

Baidu har fremdeles en internasjonal sett lav omsetning, og opererer på et av de største og hurtigst voksende markeder i verden. Søkeselskapet har slått Google ned i støvlene, men kan ifølge analytikerne ikke hvile på laurbærene.

Google har etter en elendig start, hvor selskapet måtte trekke seg fra Kina, ikke gitt opp verdens mest befolkingsrike land. Nylig uttalte Google toppsjef Eric Schmidt at selskapet er dedikert til å forsette i Kina, og vil ta nye skritt for å erobre markedet.

Google har forbedret produktet sitt og har tro på bedre gjennomslagskraft på det kinesiske markedet.

- Nå er vi godt i gang og selv om vi ikke tro på rask og enkel suksess vil vi komme sterk tilbake i Kina de neste årene, sa Schmidt til analytikerne.

LES OGSÅ: Google bygger mobil-søkemotor

Les om:

Enterprise