Lavpriset nettbank fra Norwegian

Lavpriset nettbank fra Norwegian

Det norske flyselskapet Norwegian starter en nettbank.- Vi vil dra vår erfaring og kunnskapene om forhold til nettkunder videre, sier prosjektleder Hans-Petter Aanby.

Norwegian har erobret deler av flymarkedet med en ren nettløsning, lave priser og brukervennlig funksjonalitet. Nå vil selskapet sette i gang et bankprosjekt bygget på de samme prinsippene.

Bank Norwegian er et nystiftet selskap som tar sikte på å starte bankvirksomhet fra høsten 2007. Initiativtaker er selskapet LT Holding, etableringen skjer i samarbeid med Norwegian Air Shuttle ASA.

- Vi ser jo for oss en ren nettbank, bygget på den erfaringen og kunnskapen vi har fått med nettet. Vi har et veldig godt markedsnavn, og mange kunder, sier Hans-Petter Aanby, som er prosjektleder.

LES OGSÅ Slik ble Sparebank 1 hacket

Fullskala-nettbank

Den eneste rene nettbanken i Norge er Skandiabanken, som er billig i bruk på grunn av lave gebyrer og lett å betjene gjennom nettet. Ifølge Aanby vil Norwegians alternativ være sammenlignbar med Skandiabanken, men helst enda billigere.

- Dette vil bli en fullskala nettbank med konkurransedyktige betingelser.

Ifølge Aanby har Norwegian brukt it på en god måte på nettet.

- Vi har jo bygget opp en nettløsning med suksess. Den er en av de største i Norge. Vi styrer mye rundt nettet, legger ut bannere, priser, trekker kundene inn på nettsidene våre. Vi har blitt gode på å lage funksjonelle løsninger, og i å bruke nettet som salgskanal, sier Aanby.

LES OGSÅ: Kredittilsynet varsler flere virusangrep

- Bra på bruk av it

Norwegian skal kjøpe kjerneløsningen i banken av en etablert aktør. For øyeblikket er det tre potensielle leverandører, men selskapet vil ikke ut med hvem dette er. Iføgle Aanby vil valget avgjøres i løpet av neste uke.

- Men rundt denne løsningen vil vi bruke våre egne nettkanaler. Vi kan også opplyse om bankprodukter i flyene og bruke fellesreklame. Kundene kan få kredittkort, det er mange muligheter her.

Aanby påpeker at de to selskapene forretningsmessig skal holde " armlengdes" avstand. Produktene vil i hovedsak bli distribuert direkte via hjemmesidene banknorwegian.no og norwegian.no, og dens distribusjonskanaler.

Styreleder i Bank Norwegian blir Bjørn Kise og ny banksjef blir Erik Jensen.

LES OGSÅ Neste generasjon phishing

Enterprise