Lawson øker veksttakten

Lawson øker veksttakten

Lawson Software økte omsetningen med 18 prosent forrige kvartal, og vokser også i Norge.

Lawson er en global leverandør av erp-verktøy og forretnings- og administrasjonsløsninger, og la i dag fram regnskapstall som viser at konsernet omsatte for 218,6 millioner dollar siste kvartal. Det er en økning på 18 prosent sammenliknet med samme periode i 2007. Resultatet viser et overskudd på 3,7 millioner dollar, mot et underskudd på 3,5 millioner dollar i fjor.

- Det er positivt å se at Lawsons strategi lykkes og at vi i Norge er del av en internasjonal suksess. Med fjorårets store lansering av nye produkter, merker også vi i Norge økt etterspørsel etter våre produkter og tjenester, sier administerende direktør Einar Broch i Lawson Norge.

Lawson fortsetter dermed den gode trenden fra første finanskvartal, da omsetningsveksten var på 16 prosent. Til sammenligning anslår analyseselskapet IDC at det europeiske markedet for erp-løsninger vil vokse med omlag seks prosent i året fram mot 2010.

Positive forventninger

Selskapet kan rapportere om tosifret prosentvis vekst innen alle forretningsområder. Sterkest vekst er det på salg av lisenser, som viser en økning på 50 prosent til 33 millioner dollar i perioden. Vedlikeholdsinntekter og konsulentinntekter vokste med henholdsvis 19 og 10 prosent til 84,7 og 100,9 millioner dollar.

- De gode resultatene halveis i vårt finansår, gjør at vi har positive forventninger til de neste kvartalene i 2008, sier Broch.

Les om:

Enterprise