Lenovo dobler opp med X1

Lenovo dobler opp med X1

Lenovo ThinkPad X1 Hybrid er en ny bærbar som kommer med to prosessorer og to operativsystemer.

ThinkPad X1 Hybrid er en oppdatert versjon av Lenovos ThinkPad X1. Den har alle fordelene til X1, tynn, lett og god ytelse. Samtidig får den nye modellen potensielt doblet batteritiden (10 timer) med Instant Media Mode (IMM).

Instant Media Mode benytter seg av den sekundære prosessoren i systemet, en 1.2-GHz Qualcomm 8060 CPU med opptil 16 GB minne kombinert med en egen Linux-variant.

Brukeren kan bytte fra Windows til IMM ved å klikke på et ikon i Windows. Lenovo hevder at IMM oppfører seg i stor grad som en smarttelefon, den er alltid på og krever ladning mye sjeldnere.

IMM gir brukeren muligheten til å se på video, surfe på internett, høre på musikk, se bilder og redigere dokumenter samtidig som det spares strøm.

ThinkPad X1 Hybrid kommer med «Rapid Charge», som betyr at batteriet skal kunne lades opp til 80 prosent i løpet av 30 minutter.

Maskinen kommer med en 13,3 tommer skjerm av Gorillla Glass som har HD oppløsning. Den kan leveres med Intel Core i3, i5 og i7 samt Windows 7 operativsystem.

Prisen i USA for Thinkpad X1 Hybrid er oppgitt til fra 1 600 dollar. Prisen på dagens X1-modell koster fra cirka 13 000 kroner inklusive mva. på det norske markedet. Det er ikke fastsatt når ThinkPad X1 Hybrid kommer i salg i Europa.

Enterprise