Lenovo sparker 2500

Lenovo sparker 2500

Lenovo vil sparke 11 prosent av sine ansatte og sjefene får kraftige lønnskutt.

I dag gikk Lenovo ut med følgende beskjed: Elleve prosent av staben får fyken og sjefene får lønnskutt på mellom 30 og 50 prosent, inkludert bonus.

Årsaken er frykt for en lang og smertefull økonomisk resesjon, skriver Computerwolds internasjonale nyhetstjeneste.

Restrukturerer

I tilegg til de to ovennevnte grepene vil selskapet også restrukturere virksomheten i Asia i forsøk på å overleve krisen. 150 millioner dollar vil bli brukt på dette i inneværende kvartal.

Dette kan høres mye ut, men selskapet håper å spare på det på lengre sikt. 300 millioner håper selskapet å ha spart gjennom regnskapsåret 2009/2010.

Selskapet kaller sparkingen av 2500 folk for en «resource deployment plan», eller ressursomplasseringsplan som vi sier på norsk. Hvor personalkuttene skal tas, sier selskapet ingenting om.

Sjefer forsvinner også

Av restruktureringsplaner ønsker selskapet blant annet å kombinere sine virksomheter i Asia og Russland, ved at nåværende Kina-sjef Chen Shaopeng rykker opp. Dermed skvises nåværende Asia-sjef David Miller ut av selskapet.

Direktør og sjef for Lenovo America Group, Scott DaValerio, vil også forlate selskapet, og driftsdirektør Rory Read vil ta over sjefsrollen i gruppen.

Lenovo er ikke alene om kuttet. I går kom det beskjed om store personalkutt i Logitech. Det har i det siste også vært ryktet at Microsoft skal sparke 15 prosent av sine ansatte og at IBM vil sparke 16.000.

Les om:

Enterprise