Leopard-brukere mer fornøyd enn Vista-brukere

Leopard-brukere mer fornøyd enn Vista-brukere

Folk som bruker Mac på jobben, er mye mer fornøyd enn Vista-brukere.

Det er hele fem ganger så stor sjanse for at Mac-brukere som benytter Leopard, Apples nyeste versjon av Mac OS X, er «meget godt fornøyd» enn at brukere av Windows Vista sier det samme.

Dette fremgår av en spørreundersøkelse blant 2200 pc-brukere i bedriftsmiljø i USA.

Samtidig holder Apple stand når det gjelder utsiktene til godt salg av pc-er i bedriftsmarkedet, mens aktører som Dell, HP, Lenovo og Toshiba går noe ned i popularitet, viser spørreundersøkelsen. Apple er likevel en nisjeaktør i bedriftsmarkedet.

Det er analysefirmaet ChangeWave Research som står bak spørreundersøkelsen.

«Meget godt fornøyd»

53 prosent av dem som benytter Mac OS X versjon 10.5 («Leopard») på jobben, svarte at de var meget godt fornøyd med operativsystemet sitt. Til sammenligning var det 40 prosent av Windows XP-brukerne som svarte det samme, mens bare åtte prosent av Windows Vista-brukerne var «meget godt fornøyd».

LES OGSÅ: Hacket Mac på to minutter

- Apple fortsetter å sette standarden for brukertilfredshet blant kunder i bedriftsmarkedet, sier Paul Carton, sjefen for analysefirmaet, i en kommentar.

Denne brukertilfredsheten samt det faktum at bedriftenes innkjøpsplaner inneholder Mac-er i mye større grad enn før, tyder på at brukerne liker det Apple gjør, fremholder Carton.

Apple holder stand

I tillegg til å sjekke intervjuobjektenes tilfredshet med pc-utstyret de benytter, sjekker analysefirmaet også it-innkjøpsplanene til firmaene som respondentene jobber i. Intervjuobjektene blir spurt om hvilke innkjøpsplaner bedriften deres har for de kommende tre måneder. Den nyeste undersøkelsen, der intervjuene ble gjort i februar, viser at Apple beholder samme posisjon som i november i fjor, mens flere ledende konkurrenter på Windows-siden opplever synkende popularitet.

Apple kan altså slå i bordet med større popularitet i bedriftsmarkedet enn noengang tidligere. Mac er likevel for et nisjeprodukt å regne i dette markedet. Bare åtte prosent av pc-ene som bedriftene planlegger å kjøpe i andre kvartal, vil være utstyrt med Mac OS X som operativsystem, mens 20 prosent vil være Windows Vista-maskiner og 53 prosent Windows XP-maskiner, ifølge ChageWave Research.

LES OGSÅ: Promoterer Safari for Windows via Itunes

På spørsmål om hvilke pc-merker firmaene planlegger å kjøpe de neste tre månedene, svarte sju prosent at det vil bli bærbar Mac. Dette er det samme tallet som i november.

Både Dell, HP, Lenovo og Toshiba gikk ned med fra ett til to prosentpoeng i denne delen av undersøkelsen.

Les om:

Enterprise