Leopard, nå også på pc

Leopard, nå også på pc

Allerede på lanseringsdagen fant en hacket, pc-klar versjon av Leopard sin vei ut på nettet.

Mange pc-brukere ønsker å sløyfe Windows, og heller gå for Mac OS sitt enkle og brukervennlige grensesnitt. I samme slengen vil de helst slippe å gå til innkjøp av en Mac.

LES OGSÅ: Slik blir du klar for Leopard

Med Apples skifte til Intel-prosessorer er maskinene i bunn og grunn blitt pc-er, noe som i teorien burde gjøre selskapets operativsystem kompatibelt også med vanlige pc-er. Dessverre gjør Apple sitt ytterste for å unngå nettopp det.

Fredag slapp Apple sitt nye Mac OS, med kallenavnet Leopard. Takket være en gjeng glupe hackere er det allerede mulig å kjøre Leopard på vanlige, Intel-baserte pc-er.

Flere nettsteder har allerede publisert framgangsmåten, til tross for at Apples lisens sier i klartekst at det ikke er tillatt å kjøre OS X på andre maskiner enn Apples egne. Det er neppe nok til å stoppe eventyrlystne pc-brukere som er lei av Vista og XP.

Som normalt byr det på en del problemer å benytte seg av slik hack, først og fremst via manglende drivere for lydkort, nettverk, grafikkort og den slags. Med tid og stunder klarer sikkert kyndige luringer å omgå også disse problemene.

Til den tid kommer kan det nok for de fleste være greiest å holde seg til Windows, eller eventuelt kjøpe en Mac om de virkelig vil kjøre Leopard.

Også betaversjonen av OS X Leopard ble hacket for å fungere med vanlige pc-er.

LES OGSÅ: Apple Macbook: Litt for gammel?

Enterprise