Leverer komfortable resultater

Leverer komfortable resultater

Atea melder vekst i driftsinntekter for første kvartal i år.

Atea, leverandør av it-infrastrukturprodukter og -tjenester i Norden og Baltikum, rapporterer vekst i driftsinntekter og resultat første kvartal 2014.

Driftsinntekter endte på 5.884 millioner kroner, tilsvarende en vekst på 15,7 prosent sammenlignet med første kvartal 2013. Inntekt på maskinvare økte med 14,5 prosent, tjenesteinntekter økte med 13,1 prosent, og programvareinntekter økte med 21,7 prosent.

EBITDA endte på 180 millioner kroner i Q1 2014, opp fra 140 millioner kroner i tilsvarende kvartal 2013. Dette resultatet tilsvarer en margin på 3,1 prosent, opp fra 2,8 prosent i fjor.

- Den imponerende EBITDA-forbedringen har blitt oppnådd gjennom kombinasjonen av inntektsvekst og positive effekter som programmet for økt driftseffektivitet har hatt på driftskostnadene, sier konsernsjef Steinar Sønsteby i Atea i en melding.

Kontantstrøm fra driften økte med 83 millioner kroner fra året før, som en følge av økt kontantstrøm fra det ordinære resultatet og forbedringer i arbeidskapitalen, heter det fra Atea.

Les om:

Enterprise