LG fikser tre milliarder til Microsoft fra Google

LG fikser tre milliarder til Microsoft fra Google

Ny LG-avtale skyver lisensinntektene fra Android til Microsoft over en halv milliard dollar.

Microsoft jobber for at Windows Phone skal nå smartmobiltoppen. Innsatsen finansieres blant annet av inntektene selskapet har fra Google og hver eneste Android-telefon som selges, melder PC World USA fra CES i Las Vegas.

I en fersk avtale annonsert torsdag under CES, fortalte LG at de har inngått en ny avtale med Redmond-selskapet. Den oppgraderer avtaler som dekker patenter i Linux-os som LG allerede bruker. Nå omfatter det også Google Android og ChromeOS-enheter.

Google neste

Det hele gir en vinn-vinn-situasjon for selskapet. Det kompliserer selvsagt også bildet av Linux-os-distribusjoner som «gratis».

Denne avtalen kommer i tillegg til avtaler har med andre Android og ChromeOS-produktprodusenter. Både HTC, Samsung og Acer er allerede inne i folden.

Det eneste selskapet som ikke har undertegnet en slik avtale, er Google-eide Motorola. En avtale med Google som får selskapet til å betale Microsoft direkte for å bruke sin egenutviklete «gratis» Linux-variant, vil antagelig få Microsoft-sjef Steve Ballmer til å le høyt lenge før han setter kurs mot banken.

Neste milliard-arena?

Det er avgifter for lisenser brukt i Android-telefoner som er den nye gullhøna for Microsoft. Analytikere anslår at mellom fem og ti dollar går til Microsoft for hver Android som selges. En ny avtale kan skyve den totale inntekten opp fra anslåtte 444 millioner dollar (ca 2200 millioner kroner) i fjor høst, til over 500 millioner dollar, eller drøyt 3 milliarder norske kroner.

Noen analytikere mener at inntekter fra lisenser kan bli neste "billion dollar market" for giganten.

Enterprise