Linux 3.3 ute, med Android-kode

Linux 3.3 ute, med Android-kode

Den nyeste Linux-versjonen gjør det mulig å kjøre Android i Linux.

Etter en ukes forsinkelse og en ekstra testversjon, er den nye Linux-kjernen endelig sluppet. Den siste forsinkelsen var et resultat av problemer med nettverksfunksjonalitet, minnehåndtering og driverproblemer. Nå er problemene altså fikset, og Linux 3.3 skal være klar for bruk, meldte Linus Torvalds i helgen.

Blant de største nyhetene i den nye Linux-versjonen er at Android er bakt inn i systemet. Det er ikke første gang Android er på plass i Linux, men etter uenigheter mellom de to leirene for et par år siden ble funksjonen fjernet fra selve Linux-kjernen.

Med at Android nå er en integrert del av Linux vil blant annet utviklere enklere kunne bruke Linux-kjernen til å kjøre Android, om det nå er for å utvikle drivere til en av dem eller for å ha mindre problemer med oppdateringer og feilfikser fra utgave til utgave når man jobber med Android-kjernen.

Ifølge Greg Kroah-Hartman, som jobber med å vedlikeholde Linux-kjernen, vil det i fremtidige versjonen jobbes enda mer med integrasjonen av Linux og Android, og også blant annet jobbes med strømstyringsfunksjoner.

Selv om inkluderingen av Android er en av de virkelig store nyhetene i Linux 3.3, har det også skjedd en rekke andre forbedringer og endringer fra forrige versjon.

Av andre nyheter nevnes integrasjonen av Open vSwitch i, en virtuell switch som kan sende trafikk mellom forskjellige virtuelle maskiner på samme server, samt sende trafikk mellom virtuelle maskiner og nettverket.

Nytt er også at Linux nå kan kjøres på Texes Instruments c64x- og c66x-prosessorer. Dette er relativt enkle prosessorer for bruk i enheter som skrivere, basestasjoner og utstyr for medisinske diagnoser.

Enterprise