- Linux er best for miljøet

- Linux er best for miljøet

En Linux-pc har dobbelt så lang levetid som en Windows-pc, og er dermed atskillig mer miljøvennlig, mener Linux-brukere.

En typisk Windows-pc begynner å bli grå i manken og kortpustet etter rundt tre og et halvt år. Men dersom man velger å gå over til Linux, vil levetiden økes til syv år. Og det er store miljømessige fordeler ved å holde en datamaskin i live lenger.

Dette var et viktig budskap under danskenes Linux-dag på Chistianborg tidligere i uken, ifølge Computerworld Danmark. Årsaken til at Linux maskinene varer lenger, skal ligge i måten selve operativsystemet et bygget opp på.

LES OGSÅ: Linpro med helpdesk for fri programvare

- Linux er bygget opp av moduler, slik at man kan sitte med gamle datamaskiner med helt ny programvare. Sånn er det ikke med Windows. Der har du bare en fastlagt pakke, take it or leave it, sier Phillip Bøgh i den danske brukergruppen SSLUG.

Han fremhever at man på grunn av denne valgfriheten unngår at irrelevant programvare legger unødvendig beslag på ressurser. Dermed tar det lenger tid før komponentene slites ut.

Enterprise