Linux-brukeren kan lite om it

Linux-brukeren kan lite om it

En typisk Linux-bruker har begrensede it-ferdigheter, viser en ny undersøkelse.

Hvis du bruker Linux på din egen pc, er du sannsynligvis en mann i 20 årene. Sjansen er også stor for at du ikke er ferdig med utdannelsen din.

Det kommer frem i en demografisk undersøkelse, som openSUSE.org har utarbeidet på bakgrunn av rundt 27.500 svar fra folk som bruker et av de mange Linux-distribusjonene på en pc.

LES OGSÅ: Fem myter om Linux

Begrensede it-ferdigheter

Undersøkelsen ble kjørt over tre måneder og er foretatt blant brukere som har lastet ned en openSUSE-distribusjon fra nettet.

Ut fra undersøkelsen fremgår det at 35,4 prosent av respondentene er mellom 20 og 29 år. Det fremgår også at Linux ikke appelerer noe særlig til kvinner. Hele 98 prosent av brukerne er menn.

Den største gruppen svarpersoner, 35,7 prosent, vurderer sine egne tekniske ferdigheter som begrensede, selv om de omtaler seg som erfarne pc-brukere.

Bare en av tre, 32,9 prosent angir at it-ferdighetene er gode, og bruker dem blant annet til å jobbe i it-bransjen.

Bruker også Windows

Ifølge undersøkelsen har de fleste Linux-brukere et Windows-system som supplement. Dette gjelder hele 69,5 prosent.

På Linux-systemet foretrekker 71,8 prosent KDE-grensesnittet, mens 22,4 prosent vil helst ha GNOME.

I svargruppen har 89 prosent erfaring med Linux fra før den siste nedlastingen. 65 prosent har installert openSUSE på sin private pc, som stort sett brukes til epost, internett og chat.

LES OGSÅ: Linux og Windows parallelt

Skal gjøre openSUSE bedre

Målet med undersøkelsen er å gjøre fremtidige versjoner av openSUSE bedre, og ifølge svargruppen er det maskinvaresupporten som skal prioriteres. 68,9 prosent ser det som utviklernes viktigste oppgave i fremtiden.

Ut over det ønsker 31 prosent en lettere konfigurasjon.

LES OGSÅ: Dell putter Linux i pc-ene

Enterprise