Linux satser på Microsoft

Linux satser på Microsoft

Japanske Turbolinux har startet et samarbeid med Microsoft for å gi brukerne tilgang til Live-tjenester.

Samarbeidsavtalen mellom de to selskapene skal gjøre det enklere for brukere å logge seg på et nettverk som består av pc-er med både Windows- og Turbolinux.

En annen del av avtalen dreier seg om utveksling av ulike patenter, men her har ingen av de to selskapene foreløpig offentliggjort noen detaljer.

Det er imidlertid klart at Turbolinux blir den første Linux-distributøren som velger Microsofts Live Search som standard søkemotor.

Brukerne av Turbolinux skal videre få tilgang til Windows Media Player slik at de kan spille av filer i Microsofts eget format.

Turbolinux har også bestemt seg for å bli en del av samarbeidsorganet Interoperability Vendor Alliance hvor Microsoft er en av sponsorene.

Avtalen med Turbolinux er en av flere som er inngått siden Microsoft i 2003 startet et eget lisensieringsprogram for å forenkle samarbeid på tvers av operativsystemene. Det mest kjente eksemplet er samarbeidet med Novell.

Her kan lese mer om kompatibiliteten systemene mellom .

Turbolinux er først og fremst beregnet for det asiatiske markedet, men distribusjonen finnes også i en engelsk versjon om du har lyst til å prøve den ut.

distrowatch.com finner du til enhver tid en oversikt over de hundre mest populære Linuxutgavene. På denne listen ligger Turbolinux nå på 74. plass.

LES OGSÅ: Inngår Linux-pakt med Microsoft

Les om:

Enterprise