Linuxgruppe kjøper Microsoftpatenter

Linuxgruppe kjøper Microsoftpatenter

Open Invention Network vil kjøpe patenter som har tilhørt Microsoft.

Open Invention Network (OIN), som blant andre har IBM og Red Hat som medlemmer, er klare til å kjøpe 22 patenter som tidligere har vært under eie av Microsoft. Patentene inkluderer ulike teknologier som brukes i Linux.

For tiden er det Allied Security Trust (AST) som eier patentene. AST er en gruppe bestående av blant andre HP, IBM og Verizon. Allied Security Trust kjøpte patentene fra Microsoft i en privat auksjon - hvor Open Invention Network ikke fikk lov til å delta.

Vil forhindre Microsoft-rettsaker

Tanken bak oppkjøpet av patentene er å forhindre Microsoft i å kunne starte rettslige prosesser mot virksomheter som bruker Linux i sine produkter.

Microsoft har ved flere anledninger tatt ut søksmål mot selskaper som distribuerer Linux. Og i forbindelse med disse søksmålene har Microsoft hevdet Linux bryter med over 235 patenter som tilhører Microsoft.

Ifølge Open Invention Network er det ikke bare Microsoft som utgjør en trussel, det finnes selskaper som lever av å hevde patentrett og saksøke selskaper for brudd for disse, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Allmenn usikkerhet

- Får disse patenttrollene tilgang til patentene kommer de til å starte en rettslig prosess mot virksomheter som bruker Linux. Det skaper en allmenn usikkerhet i Linux-miljøet, sier administrerende direktør Keith Bergelt i Open Invention Network til Computerworlds egen nyhetstjeneste.

Open Invention Network er en ikke-kommersiell organisasjon som i tillegg til å inkludere IBM og Red Hat også har Sony, Nec, Novell og Phillips som medlemmer.

Les om:

Enterprise