- Lion kommer denne uka

- Lion kommer denne uka

Forhandlere bedt om å oppgradere Mac-er i butikkene i helgen.

OS X 10.7 Lion legges ut for salg på Mac App Store i uke 28, som startet mandag 11. juli. Dette hevder nettstedet AppleInsider, med referanse til kilder i det amerikanske Apple-forhandlermiljøet.

Det var sent onsdag kveld i forrige uke at Apple angivelig begynte å sende sine forhandlere råd om å oppgradere minnet på utvalgte Mac-modeller i Apple-butikkene. Dette skulle være en forberedelse til lanseringen av den nye versjonen av operativsystemet, som til daglig kalles Lion.

Oppgraderingene og forberedelsene burde gjøres senest søndag 10. juli, het det.

Nattåpne butikker

En kilde blant Apple-forhandlerne har også fortalt AppleInsider at det forberedes nattåpne Apple-butikker denne uka. Datoen er ikke kjent ennå, men det har hendt ved flere større lanseringer tidligere at en del Apple-butikker har holdt nattåpent.

Det er også ventet at Apple vil lansere en oppdatert versjon av sin minste pc, MacBook Air, samtidig med eller kort tid etter at OS XL ion er lagt ut for salg. Maskin-lanseringen kan komme uka etter at Lion er lansert, ifølge informerte kilder.

– Ny MacBook Air allerede produsert

Fra tidligere er det kjent at Apple allerede kan ha produsert et stort antall av de nye MacBook Air-maskinene, men at Apple-ledelsen skal ha besluttet å utsette lanseringen inntil maskinene kunne utstyres med OS X Lion.

I juni skal Apple ha lagt inn en ordre på 380 000 MacBook Air-maskiner hos produsenten i Asia. De nye versjonene av 11,6- og 13,3-tommersmodellene kommer trolig med Thunderbolt-port og rask lagringsenhet basert på flashminne som kan opererer med en hastighet på opptil 400 megabyte per sekund. Her er det tale om NAND-flashminne basert på en 19-nanomters produksjonsprosess.

Enterprise