Lion-oppgradering via Mac App Store

Lion-oppgradering via Mac App Store

En siste versjon av Mac OS X Snow Leopard gjør det mulig.

Før helga sendte Apple ut nok en betaversjon av Mac OS X 10.6.8 til registrerte utviklere. Den aktuelle versjonen kalles for 10K531 og byr på flere nyheter sammenlignet med den versjonen som er sluppet for en uke siden, skriver Macworld Sverige.

Som lovet er det lagt til en funksjon for å identifisere og ta bort trojaneren Mac Defender (også kjent under navnene MacProtector, MacSecurity og MacGuard). Trojaneren er den første ondsinnede programvaren til Mac OS X som har fått større spredning.

LES OGSÅ:

Apple vil ta knekken på MacDefender

Lion den 6. juni?

En annen stor nyhet er relatert til App Store for Mac. Den innebygde programbutikken oppdateres nemlig slik at det blir mulig laste ned Mac OS X 10.7 når den blir klar for lansering. Med andre ord er det så å si avklart at man kommer til å kunne oppgradere til Lion via Mac-programbutikken.

Mac OS X 10.6.8 er sannsynligvis den siste versjonen innen det er klart for Mac OS X 10.7, skriver Macworld Sverige. Ferdig versjon dukker antagelig opp innen Apples store utviklermesse WWDC den 6. juni. På konferansen kommer Apple antagelig til å vise frem Mac OS X 10.7 Lion, og kanskje slippes operativsystemet for nedlasting kort tid etterpå. Ifølge rykter testes Lion nå internt.

Mac App Store er kun tilgjengelig for brukere av Snow Leopard, så om du har en eldre versjon av operativsystemet vil du antagelig måtte installere på gamlemåten med dvd-plate. Det kan også tenkes at Apple velger å gå for samme løsning som med MacBook Air-maskinene, det vil via usb-minnepinne.

LES OGSÅ:

Enklere oppdateringer av iOS og Mac OS X?

Enterprise