Lite app-nytt til VM på ski

Lite app-nytt til VM på ski

Nordmenn følger VM via nettleseren og ikke med spesielt utviklede app-er.

Vi satte oss fore å finne hvilke applikasjoner som kunne være utviklet for mobile enheter i forbindelse med det kommende skimesterskapet. Vi fant én: Arrangøren leverer programmet for øvelsene som app til Iphone og Ipad.

Det betyr ikke at du ikke kan følge utøverne i løypene fra mobilen og nettbrettet, men da ved hjelp av den innebygde videoklienten i enheten.

Mobil-tv fra NRK

TV2 har egne klienter for Android og Iphone, men de er knyttet til deres generelle mobil-tv. Nettavisene vil holde deg oppdatert med resultater, mens direktesendingene vil de fleste nok se hos NRK.

NRK lager heller ikke egne løsninger for Ski-VM for mobiltelefoner eller nettbrett. Men de er i ferd med å bygge ny infrastruktur for distribusjon av tv-signaler over internett, og vil teste ut denne i forbindelse med arrangementet.

- Vi har en egen avspiller på nett hvor du vil få direkte overføring av sendingene med mulighet for spoling og annet. Med den nye infrastrukturen skal vi også kunne gjøre det mulig å se to samtidige sendinger uten lugging, sier Bjarne André Myklebust, som er sjef for IP-distribusjon i NRK.

Skal tåle massiv bruk

Med utstyr blant annet fra Akamai har NRK en nettverksryggrad som skal tåle svært mange brukere på web. Men de har ikke laget spesielle løsninger for mobil eller brett. Men det kommer.

- Vi har en tv-applikasjon for Iphone, men har ikke laget noe eget for VM. Du kan si at VM blir en test for den nye infrastrukturen vår, og at vi selvsagt vil fortsette å jobbe for gode brukeropplevelser på eksisterende og kommende mobilplattformer, sier Myklebust.

Enterprise