Liten hjelp for Mac i bedriftene

Liten hjelp for Mac i bedriftene

Interessen for Mac i bedriftene øker, men få kan yte hjelp.

Dette fastslår konsulent- og driftsselskapet Keystep i en pressemelding. Selskapet, som holder til i Oslo, har nå kjøpt opp firmaet Macdrift i Sarpsborg, nettopp for å sikre seg konkurransefortrinn i det voksende bedriftsmarkedet for Mac.

- Nytt og betydelig marked

- Den stadig økende og bredere interessen for Mac også i bedriftsmarkedet åpner et nytt og betydelig marked som få it-driftsselskaper virkelig behersker, hevder daglig leder Svein R. Bergsli i Keystep AS.

- I tillegg til spisskompetanse på blant annet Microsoft-, Oracle- og IBM-baserte løsninger, skal vi bli best på tjenester og drift av flerplattforms it-miljøer der også Mac er en bestanddel, sier han.

Usikkerhet om drift

- Vi ser at Mac ønskes brukt av flere og flere i bedriftssammenheng, men at ledelsen ofte ikke gir lov til det på grunn av usikkerhet om drift og support, sier Bergsli.

Han fremholder at Keystep med oppkjøpet av Macdrift kan tilby enda bedre og sømløs drift av slike heterogene miljøer. - Det blir et betydelig konkurransefortrinn for oss, noe vi tror skal føre til enda flere kunder og mer business, tror Bergsli.

Macdrift besitter ifølge Keystep høy kompetanse på Mac og på Apples serverløsninger, nettverk og it-sikkerhet, i tillegg til integrasjon av Mac i Windows-miljøer. Selskapet har flere års erfaring innen drifting av servere og it-parker basert på både Windows- og Apple-plattformen.

Keystep AS overtok Macdrift AS fra 1. januar. Overtagelsesbetingelsene er ikke kjent, men består i prinsippet av et bytteforhold av kontanter og aksjer i Keystep.

Enterprise