LogMeIn Ignition for iPad oppdatert

LogMeIn Ignition for iPad oppdatert

Mac-fjernstyring og -filoverføring nå også til skyen.

Glemt en fil på Mac-en hjemme? Ikke noe problem med LogMeIn Ignition for iOS.

Med LogMeIn Ignition kan du fjernstyre både Mac-er og Windows-bokser fra en iPad eller iPhone. Vi anbefaler iPad på grunn av skjermstørrelsen når det gjelder direkte-skjermvisning, men for filoverføringer fungerer iPhone fint.

Fra skrivebord til iOS

På skrivebordsmaskiner installeres det en klient - du kan få en gratisversjon eller også en betalvariant med flere funksjoner. Dermed kan disse maskinene fjernstyres enten via iOS eller via en ordinær nettleser på andre skrivebordsmaskiner. Det betyr at ingen spesielle brannmur-tilpasninger skal være nødvendige.

iOS-versjonen har i tillegg mulighet for å overføre filer fra skrivebordsmaskiner med LogMeIn-klienten installert og til iOS-enheten. Eller til andre skrivebordsmaskiner. Alt skjer via et enkelt listebasert grensesnitt.

Hvis du vet hvor filen ligger, er det en smal sak å flytte eller kopiere denne. For mange er dette en enkel måte å overføre filer til en iPhone eller iPad på uten å måtte ta veien via iTunes. Og ikke minst: Du slipper å finne frem ledningen.

Filskya

I den siste oppdateringen introduserte Logmein nylig My Cloud Bank. Det er en integrasjon mot skytjenester. På denne måten kan du nå også aksessere og flytte/kopiere filer til skystasjoner.

Dropbox, Google Docs og WebDAV

Dette betyr støtte for Dropbox og også Google Docs. Og for den saks skyld også andre WebDAV-servere - som for eksempel din egen. WebDAV-støtte er innebygget i OS X, så det går an å sette opp sin egen (trådløse for iOS) link til en Mac i kottet.

Dersom du ikke er like stødig på server-oppsett, kan CrushFTP gjøre jobben for deg på en enkel måte.

iCloud?

Det som dessverre glimrer med sitt fravær er støtte for Apples iCloud. Det som strengt tatt er enda verre er at iCloud-forgjengeren MobileMe hadde en skystasjon kalt iDisk - med WebDAV-protokoll. Den er nå faset ut, og iCloud har ingen tilsvarende funksjon.

iWork for iOS mot Dropbox via WebDAV

Om du har lyst til å ta WebDAV til det neste skrittet, kan du abonnere på betalingstjenesten DropDAV. Denne danner en WebDAV-link til Dropbox som gjør at du kan skrive og lese til Dropbox rett fra Apples iWork-apper for iOS - det vil si Pages, Numbers og Keynote. Slik vil du altså kunne gripe disse filene fra Dropbox-integrerte maskiner og fra nettleseren.

LogMeIn Ignition for iOS er for tiden på tilbud til halv pris for 105 kroner i iTunes App Store her. Løp og kjøp!

Via (b)logmein. Se en reklamevideo nedenfor.

Les om:

Enterprise