Lotus med gratis Notes for Ipad

Lotus med gratis Notes for Ipad

En lettversjon av Lotus Notes for Ipad kan lastes ned gratis fra App Store.

Apples nettbrett Ipad har hatt et solid salg i USA, og spesielt er det forbrukerne som har trykket produktet til sitt bryst.

Men flere selskaper i it-bransjen ser også Ipad som et potensielt arbeidsverktøy.

Computerworld har tidligere skrevet at det finske selskapet Tieto har tro på Ipad-bruk i helsevesenet. Den svenske utviklingsavdelingen i selskapet har allerede utviklet helserelatert programvare til Ipad.

Flatpakket Notes

Også IBM har tro på profesjonell bruk av Ipad, og lanserer nå Lotus Notes Traveler for nettbrettet. Applikasjonen kan lastes ned gratis for Notes-brukere gjennom Appstore.

Ifølge IBM gir applikasjonen en mulighet for å synkronisere epost, kalender og kontakter kryptert mellom Lotus Domino-servere og Ipad. Traveler sørger for at innhold fra Lotus Notes synkroniseres automatisk på den mobile enheten.

Lotus Notes Traveler er fra før tilgjengelig for Iphone, samt flere andre mobilplattformer.

- Vi har som klar målsetting at våre samarbeidsverktøy skal støtte et bredt spekter av mobile plattformer. Mange har etterspurt og ventet på at Lotus Notes-programvaren skulle bli kompatibel med Ipad. Samtidig har vi ivaretatt det høye sikkerhetsnivået virksomheter krever, sier Morten Meier som er direktør for Lotus og Websphere portalløsninger i Norge.

Mer Ipad-støtte

IBM skriver i en pressemelding at samarbeidsverktøyene Lotus Connections, Lotus Quickr og Lotus Sametime også har fått nettleserbasert støtte for Ipad.

- Vi ønsker bidra til at våre kunder og samarbeidspartnere kan få en enklere og mer effektiv hverdag gjennom full utnyttelse av våre samhandlingplattformer, uavhengig av hvilken mobil enhet de måtte benytte seg av, sier Meier videre i pressemeldingen.

Enterprise