FOR ANDROID: Cortados sikre utskriftsløsning for bedriftsmarkedet er nå fullt tilgjengelig også for Android-brukere.

FOR ANDROID: Cortados sikre utskriftsløsning for bedriftsmarkedet er nå fullt tilgjengelig også for Android-brukere.

Lover tryggere Android-utskrifter i bedriftene

Nå kan også Android-brukere trygt kjøre ut utskrifter i bedriftens nettverk utenom skytjenester som noen betegner som usikre.

Dette er budskapet i en pressemelding fra tyske Cortado Mobile Solutions. Selskapet varsler at dets mobilløsning for storbedrifter, Cortato Corporate Server, nå har fått full støtte for Android Print.

Uavhengig av åpne skytjenester

– For første gang kan Android-brukere nå skrive ut dokumenter direkte til bedriftens nettverkskrivere uten å være avhengig av åpne skytjenester som Google Cloud Print. Dokumentene vil være fullstendig SSL-kryptert fra enheten og til de når frem til skriveren, heter det i pressemeldingen fra Cortado Mobile Solutions.

For Iphone- og Ipad-brukere har serverløsningen Cortado Corporate Server i flere år gitt mulighet for sikre utskriftsløsninger. Enkelte Android-baserte produkter, blant annet fra Samsung, har også kunnet nyte godt av Cortados løsninger.

Målet er nådd

Det neste målet for Cortado har vært å kunne tilby det samme for Android-plattformen generelt, og det er målet er nå nådd, ifølge selskapet.

Dette er blitt mulig ved at Android Print-systemet nå er blitt fullt integrert i Cortado Corporate Server. Android-brukere kan nå sende utskrifter til en hvilken som helst nettverksskriver som bedriftens it-administrator har åpnet for adgang til.

Løsningen fungerer med en hvilken som helst mobil eller nettbrett som kjører Android-operativsystemet og fra hvilken som helst app som har en integrert utskriftsfunksjon.

SSL-kryptering

Brukeren trenger ikke engang å være fysisk til stede på kontoret. For å spare tid kan man sette i gang en utskrift mens man er på vei til jobben. Takket være SSL-kryptering er utskriftsfilen trygg hele veien fra mobilen til skriveren. Prosesseringen skjer bak bedriftens brannmur, helt uavhengig av åpne skytjenester, ifølge Cortado.

Cortado-løsningen byr også på en såkalt Personal Printing-funksjon integrert i Cortado Corporate Server. Aktiverer man denne funksjonen, vil ikke utskriften starte før Android-brukeren står ved siden av skriveren og benytter en QR-kode for å få ut utskriften.

Cortado poengterer at kjernen i selskapets produktvitetsløsninger for mobile brukere er at de kan benyttes helt uten bruk av tredjepartsprodukter fra andre leverandører.

Mer informasjon her

Cortado Mobile Solutions har hovedkvarter i Berlin. Firmaet har også kontorer i USA, Storbritannia, Australia og Japan.

Enterprise