Lover valuta for 7-kronene

Lover valuta for 7-kronene

Steve Ballmer mener Windows 7 lar it-sjefene gjøre mer med mindre.

Microsofts administrerende direktør Steve Ballmer møtte i går opp i San Fransisco, for å fortelle it-sjefer hvorfor de bør oppgradere til Windows 7.

Til tross for at nedgangstidene har gitt mange it-sjefer mindre å rutte med.

Akkurat dette var naturlig nok ikke planen da Microsoft satte i gang utviklingen av deres nye operativsystem. De må nå markedsføre tre store produkter under krevende økonomiske forhold: Windows 7, Windows Server 2008 R2 og Exchange Server 2010.

- Det var ikke denne økonomien vi regnet med, sier Ballmer, som også innrømmer at det hele kan gjøre det vanskeligere å markedsføre 7-eren.

Kan spare penger

Men til tross for lite kroner i kassa, mener altså Ballmer at en Windows 7-oppgradering er på sin plass.

Sammen med Gartner har de gjennomført undersøkelser i selskaper som har prøvd ut operativsystemet. Ifølge rapporten, har de spart rundt 100 til 200 dollar per pc i året. Dette på grunn av mindre utgifter på blant annet serviceavdelingen.

Dette er selvfølgelig markedsføring fra Microsofts side. Også Vista ble markedsført med liknende studier.

Fra Vista til 7

- Vista var et mareritt, sier Brent Allard i support-avdelingen i spillselskapet Electronic Arts til vår nyhetstjeneste.

Allard var på plass i San Fransisco da Ballmer talte. De har nå brukt Windows 7 en stund, og er fornøyd.

-Microsoft ser ut til å ha fikset feilene fra Vista, og laget et operativsystem som er relativt feilfritt, samt effektivt og nyttig, mener han.

Mer med mindre

Ballmer anerkjente at mange bedrifter ligger langt etter i Windows-syklusen, med systemer som Windows XP og Windows 2000.

Han innrømmet også at et bedre operativsystem og det faktum at folk ligger etter, ikke er nok til at it-budsjettene utvides av den grunn. Ballmer håper derfor at folk ser at de kan gjøre mer med mindre, om de går for moderne løsninger.

- Dette er en av de mest utfordrende it-tidene noensinne, mener Microsoft-sjefen.

- Men våre tre nye produkter er virkelig super-egnet for den ny effektiviteten som kreves nå.

Les om:

Enterprise