Mac-brukerne blir flere

Mac-brukerne blir flere

Men Windows er fortsatt operativsystem-kongen.

Apple har det siste året gjort det svært bra økonomisk og har satt rekorder hva gjelder salg av Mac-er.

Selskapet klarte seg fint gjennom finanskrisen, og med lanseringen av produkter som iPhone 3GS, nye iMac-modeller, iPad og nå sist MacBook Pro kaprer selskapet stadig nye kunder.

Men hvor mange bruker egentlig Mac?

5 prosent

Ifølge analyseselskapet Netapplications hadde Mac OS X en markedsandel på 5,32 prosent i april. Det er en økning på 0,68 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og gir altså Mac OS X en andreplass på rangeringen.

Windows har til sammenligning en markedsandel på svimlende 91,46 prosent, ifølge tallene til Netapplications. iPhone OS har 0,53 prosent, mens Linux, som ligger på tredjeplass, har 1,05 prosent.

NetApplications måler markedsandeler ved å sjekke hvilket operativsystem og hvilken nettleser besøkende på tusenvis av store utvalgte nettsteder verden over bruker.

Når det gjelder OS X spesifikt, har Snow Leopard endelig gått forbi Leopard som den mest brukte versjonen av OS X. Tallene til Netapplications viser at Snow Leopard har 43 prosent, mens Leopard har 40 prosent. 13 prosent bruker fortsatt Tiger.

Hos Statcounter ligger Mac OS X' markedsandel nå på 5,87 prosent, mens Windows har 92,21 prosent. Ganske likt, med andre ord.

Enterprise