Mac OS X 10.6.5 er lansert

Mac OS X 10.6.5 er lansert

Den femte store oppdateringen av Snow Leopard er her.

Apple lanserte onsdag kveld Mac OS X 10.6.5, den seneste versjonen av Snow Leopard-operativsystemet.

Oppdateringen er som vanlig anbefalt for alle Snow Leopard-brukere, og er fullstappet av feilrettinger, sikkerhetsoppdateringer og forbedringer.

10.6.5 kommer blant annet med bedre pålitelighet med Microsoft Exchange-servere, økt stabilitet i grafiske programmer og spill, bedre tilkobling mellom Apples Magic Trackpad og økt pålitelighet hva gjelder Ethernet-tilkoblinger.

Det har dessuten kommet SLL-støtte for iDisk-forbindelser, samt RAW-støtte for en rekke nye digitalkameraer.

Oppdateringen fikser også feil med Apple-programmer som iPhoto, Aperture, Safari og iCal.

Hva med AirPrint?

Beskrivelsen av oppdateringen sier ingenting om AirPrint, Apples kommende utskriftsfunksjon for iOS, noe som øker troverdigheten til ryktene om at Mac OS X 10.6.5 ikke kommer med støtte for deling av skrivere med iOS-enheter.

Ifølge Macworlds nyhetstjeneste sa Apple opprinnelig at AirPrint-funksjonen ikke bare ville gjøre det mulig å skrive ut direkte til AirPrint-kompatible trådløse skrivere, men også tillate brukere å kunne skrive ut til delte skrivere via sine Mac-er og PC-er.

Mac OS X 10.6.5 er som alltid tilgjengelig via Programvareoppdatering (Eple-menyen). Filstørrelsen avhenger av hva slags Mac du har - mellom 500 og 700 megabyte. Oppdateringen krever omstart av datamaskinen.

Apple har også lansert 10.6.5 for Snow Leopard Server. Les mer om serveroppdateringen her.

Enterprise