Mac OS X full av Flash-hull

Mac OS X full av Flash-hull

55 av 141 sikkerhetshull tettet i OS X 10.6.5 dreier seg om Adobe Flash.

Adobe Flash spilte rollen som den store skurken i gårsdagens sikkerhetsoppdatering av OS X. I Apples sikkerhetsrapport som beskriver OS X 10.6.5, viser det seg nemlig at 42 prosent av oppdateringene gjelder problemer med Flash, melder nettstedet AppleInsider.

Hele 55 av de 141 sikkerhetshullene er Flash-relaterte. Ifølge Macworld.se skal flere av sikkerhetshullene skal være svært alvorlige og kan føre til at en hacker kan kjøre skadelig kode på datamaskinen.

LES OGSÅ:

Mac-brukere må oppdatere Flash og Java selv?

Tilleggskomponenten X11 havner på andreplass over de enkeltstående komponentene som har sikkerhetsoppdateringer. X11 gjør det mulig å kjøre applikasjoner i et Unix-vindu, men den installeres ikke som standard i OS X og påvirker derfor veldig få brukere. Ni av sikkerhetsoppdateringene gjelder QuickTime, en gjelder kjernen i OS X, og en gjelder Safari. Ytterligere 45 oppdateringer fikser ulike problemer med blant annet filserveren og grafikkfunksjonene i OS X.

LES OGSÅ:

Flash-nettleser for iPhone ble for populær

Dropper Flash på nye Mac-er

Den siste oppdateringen av Mac-operativsystemet levner få tvil om hvorfor Apple har valgt å ikke levere nye MacBook Air med Adobe Flash Player forhåndsinstallert. Apple oppfordrer i stedet brukerne til å laste ned den nyeste versjonen av Flash Player fra Adobes nettsider.

Adobe har måttet tåle mye kritikk fra Apple det siste året for dårlig sikkerhet og ytelse hva gjelder Flash, både på Mac- og iOS-plattformen. I forrige uke avslørte nettstedet Arstechnica at Flash kan minske batteritiden på en bærbar datamaskin med en tredjedel (fra 6 til 4 timer) om brukeren surfer på nettsteder som benytter seg av Flash, ifølge Macworld.se. Steve Jobs har selv hevdet at Flash er den vanligste årsaken til at en Mac krasjer.

LES OGSÅ:

MacBook Air kommer uten innebygd Flash

AppleInsider har laget en oversikt over sikkerhetshullene tatt hånd om i Mac OS X 10.6.5:

Enterprise