Mac-søk fra Google

Mac-søk fra Google

Endelig kommer Google Desktop også for Mac

For første gang gjør Google sitt lokale søkeverktøy tilgjengelig for Apples plattform. Selv om Mac OS X allerede har en integrert søkefunksjon i form av Apple Spotlight hevder Google at deres verktøy vil fungere som et supplement.

- Vi har designet Google Desktop for Mac som en kompanjong for Spotlight, sier Googles produktsjef Rose Yao, til IDGs nyhetstjeneste. Hun sikter til at Google Desktop blant annet lar brukerne søke gjennom Web-historikk og Gmail.

Google Desktop vil kunne utnytte alle tilleggsprogrammer til Spotlight som brukerne selv har installert. Og det skal ikke være behov for utviklere å skrive om sine tilleggsprogrammer for at de skal fungere med Google Desktop.

Respekterer privatlivet

Google Desktop kan indeksere nesten hver eneste fil du har på maskinen og inkluderer disse i søkene du kjører. Ifølge Yao skal Google Desktop til enhver tid følge innstillingene for personvern som er satt gjennom Apple Spotlight, slik at verktøyet for eksempel ikke søker i private mapper.

LES OGSÅ: Surf uten spor

Applikasjonen startes med to klikk på Command-knappen og søkeresultatene dukker opp straks du begynner å skrive.

Hvis du ikke finner det du leter etter blant de ti første resultatene kan du klikke i bunnen av vinduet. Da fyres standard nettleserog en side som ser ut som Googles søkeside på nettet med resultater sortert etter e-post, Web-historikk og filer.

Det er foreløpig ingen Gadget-integrasjon i Mac versjonen som som det er for pc, men dette skal ifølge Google dukke opp senere. Du kan laste ned programmet her.

LES OGSÅ: Google-triksene du bør kunne

Les om:

Enterprise