- Mac er vanskeligere enn PC

- Mac er vanskeligere enn PC

Microsoft disser Apple i ny anti-Mac-kampanje.

Apple har i årevis kjørt ulike kampanjer der man disser pc-en og forklarer hvorfor man heller skal velge Mac.

Nå slår Microsoft tilbake.

I en ny seksjon på sin Windows 7-side lister de opp alle fordelene en pc har sammenlignet med en Mac.

Microsoft er ikke beskjedne med å fremheve sitt eget operativsystems positive egenskaper sammenlignet med Mac OS X. Det hevdes blant annet at Windows 7 er lettere å komme i gang med og at det er enklere å dele filer i et nettverk.

- Noen hevder at Mac-er er lette å betjene, men realiteten er at læringskurven er bratt. Pc-er med Windows 7 fungerer som pc-ene du er vant med å bruke, så du kommer raskere i gang, skriver Microsoft.

- Annerledes mus

Ifølge Microsoft vil du som Windows-bruker slite med å gå over fra pc til Mac.

- Hvis du er vant til en pc, er det ikke alle funksjoner som fungerer på samme måte på Mac. For eksempel er musen annerledes. Og mange av snarveiene du er kjent med, fungerer heller ikke på en Mac.

Her har Microsoft forsåvidt rett - mange nye Mac-brukere opplever overgangen fra Windows som vanskelig. Det skyldes ikke nødvendigvis at Mac OS er vanskeligere å håndtere, men kanskje heller det enkle faktum at gammel vane er vond å vende.

Derfor skal du velge Windows-pc
-
Derfor skal du bytte til Mac

Mangler Blu-ray

Pc-er generelt har dessuten en rekke ulike fordeler sammenlignet med Mac, ifølge Microsoft.

- De er enklere å koble til en tv eller Xbox, har innebygd 3G-støtte, kommer med Blu-ray-spillere, finnes i masse ulike farger og har et større spillutvalg.

Apples kontorprogrammer får også gjennomgå - det er vanskelig å dele filene med pc-brukere og filformatet fungerer ikke i Microsofts Office-pakke for Windows. De har kanskje glemt at de selger Office for Mac? Vi sier bare som våre amerikanske IDG-kolleger:

- Apple er en trussel mot Microsoft, men Mac er ikke så mye en trussel mot Windows. Mac OS X har en markedsandel på fem prosent, mot 91 prosent for Windows. Microsoft burde heller bekymre seg over iPhone og iPad, skriver Tony Bradley i PC World US.

Apple har allerede sin egen nettside hvor de ramser opp grunner til hvorfor man skal velge Mac.

Enterprise