Mager vekst for Sun

Mager vekst for Sun

Uendret omsetning for Sun til tross for sterkt resultat.

Sun Microsystems doblet overskuddet i andre kvartal i regnskapsåret 2008, men omsetningen var nærmest flat sammenlignet med samme periode året før. Selskapet har salgt opp flere hundre ansatte som ledd i en omfattende restrukturering, og driftsresultatet ble nesten doblet til 260 millioner dollar, mot 133 millioner dollar på samme tid i fjor.

Omsetningen var 3,62 milliarder dollar, som kun utgjør en økning på 1,4 prosent sammenlignet med fjoråret. Økningen kom fra Suns tjenestevirksomhet, hvor omsetningen klatret fem prosent. Omsetningen falt med åtte prosent i USA, men steg med sju prosent i Europa, Midt-Østen og Afrika (EMEA). EMEA står nå for 39 prosent av omsetningen i selskapet, og er for første gang større enn hjemmemarkedet USA.

Til tross for kvartalets svake vekst, mener Sun at veksten hele året sett under ett vil bli bedre. Økonomidirektør Mike Lehman sier at omsetningen vil stige over fem prosent i andre halvdel av regnskapsåret.

Sun sier de er usikre på om overtakelsen av MySQL vil skje i andre eller tredje kvartal, og har ennå ikke beregnet hvordan det påvirker finansene på lang sikt.

LES OGSÅ: Positive til MySQL-kjøp

Les om:

Enterprise