Mamut fortsetter veksten

Mamut fortsetter veksten

Engangskostnader belaster resultatet, men Mamut leverer nok et kvartal med tosifret prosentvis vekst.

Fjerde kvartal 2007 er det 52. kvartalet på rad med tosifret prosentvis omsetningsvekst. Mamut økte omsetningen til 122,6 millioner kroner i kvartalet, sammenlignet med 108,2 millioner i 2006. Driftsresultatet endte på beskjedne 1,1 millioner kroner, mot 9,2 millioner i fjorårets fjerde kvartal. Tallene inkluderer engangsnedskrivinger på 14,2 millioner forbundet med gamle kundefordringer i selskaper som ble kjøpt av Active 24 før 2006.

- Mamut er godt posisjonert for videre vekst og forbedret resultat i alle markeder. Selskapet opprettholder sitt fokus på å etablere og forsterke strategiske samarbeid med internasjonale partnere i ulike markeder for å øke distribusjonen av Mamuts produkter og tjenester, skriver administerende direktør Eilert Hanoa i resultatpresentasjonen.

LES OGSÅ: Ny rettsrunde for Mamut

Mamut er i dialog med flere selskaper i Vest-Europa om oppkjøp og strategiske samarbeid. Konsolideringen av Active 24 gir selskapet en forsterket posisjon som utvider Mamuts eksisterende produktportefølje rettet mot SMB- og privatmarkedet.

- Selskapet vurderer aktivt å inngå joint ventures og oppkjøp av nye kundebaser i nye og eksisterende markeder relatert til Mamut Business Platform, skriver Hanoa.

Mamut

Tall i millioner kroner

Q4 2007

Q4 2006

Omsetning

122,6

108,2

Driftsresultat

1,1

9,2

Resultat før skatt

-2,2

8,9

Les om:

Enterprise