Mange venter med Windows 7

Mange venter med Windows 7

Microsoft-sjefen håper på drømmestart, men mange it-direktører vil vente.

Sogn og Fjordane fylkeskommune tror på mer effektiv drift.

Derfor velger de Microsofts programvare på pulten og i datarommet. Det gir et helhetlig it-miljø med mindre behov for spesialkompetanse.

- Vi har rullet ut rundt 500 pc-er med Windows 7. Planen er å ha 1.000 ved årsskiftet, sier Bjørn N. Sørensen, it-sjef i Sogn og Fjordane fylkeskommune.

I løpet av 2010 skal 2.000 pc-er være oppgradert.

Dårlig salg av Vista

80 prosent av alle pc-er benytter Microsoft Windows XP eller eldre operativsystemer. De resterende bruker Windows Vista. De 20 prosentene skyldes ikke bedriftene. Det skyldes forbrukerne som de to seneste årene har fått Vista på sine nye pc-er. Mange bedrifter har nedgradert sine nye pc-er fra Vista til XP for å ha et ensartet miljø.

- Dessverre har ikke salget av Windows Vista til bedriftene vært like stort som vi håpet, sier John Henrik Andersen, direktør for brukermiljø i Microsoft.

En virksomhet som kan understreke det, er Dell. Dells toppsjef Michael Dell har innrømmet at deres forretningsprosesser hadde vært for snevre. Siden Dell er en av de tunge leverandørene av forretnings-pc-er har de vanskelige tidene truffet ekstra hardt.

- Med den siste prosessorteknologien, Windows 7 og Office 2010 vil du igjen sette pris på pc-en din. Det har vi ikke kunnet si på lang tid. Det er en dramatisk forbedring, sa Michael Dell på en middag i Silicon Valley nylig, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Tar i bruk selv

Denne tiltroen til Microsofts nyeste programvare synes å gjennomsyre alle leverandører av it. De har behov for et løft i salget. Spørsmålet er om de tror på det selv.

- Vi vil selv ha tatt i bruk Windows 7 før jul. På lanseringstidspunktet har vi allerede et hundretalls klare. Hos kundene opplever vi kjempeinteresse, sier Leif Aasen, direktør for forretningsutvikling i Atea.

For det første har Atea bygget opp mye kompetanse på Windows 7 som vil bli benyttet ved sin egen lansering i elleve byer. Tre av de tidlige kundene håndteres av Atea, deriblant Sogn og Fjordane fylkeskommune.

I alt 19 kunder har sagt seg villig til å virkelig prøve ut Windows 7. En av disse er Statoil som tidlig anskaffet hundre pc-er med Windows 7 siden de ansattes pc-er er modne for utskifting. Rundt 400 pc-er skal nå være i aktiv bruk, 40.000 skal være det i løpet av 2010. Det er kombinasjonen av Windows 7 og Windows Server 2008 R2 som gir Statoil forhåpninger om bedre produktivitet hos de ansatte som er spredd over hele verden.

- Med Windows 7 sammen med Windows Server 2008 R2 vil vi forbedre våre nettverksoverføringer, særlig på langsomme linjer, sier Petter Wersland, it-rådgiver for infrastruktur i Statoil-Hydro, ifølge Microsofts kundecase.

Men en rekke andre it-direktører er avventende, les videre på neste side!

Les om:

Enterprise