- Masseoppsigelser i Microsoft

- Masseoppsigelser i Microsoft

Rykter på nettet sier Microsoft vil kvitte seg med 17 prosent av hele staben.

Det er blant annet bloggen Fudzilla som i slutten av desember kom med de dramatiske ryktene om at Microsoft allerede 15. januar skal kappe massivt i arbeidsstyrken. Bloggen går så langt som å skrive at det ikke lenger er et rykte, men et faktum bekreftet internt i Microsoft.

17 prosent av staben skal bort, som i praksis utgjør 15.000, skrives det i bloggen. Hvor det skal sparkes folk er ikke bekreftet, men rykter sier ansatte relatert til MSN ikke bør føle seg trygge. Folk i Xbox-avdelingen skal ifølge rykter derimot kunne føle seg rimelig trygge etter gode resultater.

Det svirrer også rykter om at Europa, Midt-Østen og Afrika (Emea)-området kan få oppleve større kutt i arbeidsstaben.

Briefing torsdag

Disse ryktene kommer ikke lenge før Microsoft skal legge frem sitt regnskap for andre kvartal. Regnskapet skal legges frem 22. januar.

Microsoft har også planlagt en briefing for finansielle analytikere torsdag denne uken, mens messen The Consumer Electronics Show finner sted i Las Vegas. Her skal Robbie Bach, øverste sjef for Microsofts «entertainment and devices division», være en av hovedtalerne. Det gjenstår å se om ryktene blir kommentert av Bach på torsdag.

Tviler på megakutt

Wall Street-finansveteran Henry Blodget sier til Cnet at Fudzilla nok ikke er helt på jordet om hvor Microsoft vil ta kutt. Men han tror ikke det vil sparkes så mange som bloggen forespeiler.

- Med mindre Microsofts forretninger har blitt smadret fullstendig de siste to månedene, vil det ikke være noen grunn til å plutselig skjære så mange omkostninger vekk, sier han.

Blodget mener det kun vil være grunn til å sparke såpass mange hvis Microsoft vil trekke seg fra bestemte forretningsområder, som han mener lite tyder på at skal skje.

Presiserer tall

Fudzilla har registrert kommentarene om at folk mener et 17 prosents kutt i staben er vel høyt, og så seg fredag nødt til å presisere sine tall . De skriver at de 17 prosentene vel så gjerne kan være kutt i ansatte som er leid inn via byråer, og altså ikke nødvendigvis kutt blant faste fulltidsansatte. Bloggen tror uansett Microsoft vil finne en snedig måte å formidle budskapet på i sine kommentarer overfor omverden.

Kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge, Eirik Lae Solberg har observert ryktene på nett. Han har følgende kommentar overfor Computerworld:

- Det foreligger ingen planer om kutt i Norge, og på generell basis kjenner jeg ikke til noe som kan bekrefte disse ryktene.

Les om:

Enterprise