Men Gates kom ikke

Men Gates kom ikke

Salt Lake City: Microsoft er hovedsponsor for Novells Brainshare-konferanse og mange trodde Bill Gates ville dukke opp.

Novell startet sin ukelange brukerkonferanse Brainshare mandag kveld med store forventninger. Med Microsoft som ny hovedsponsor, spekulerte mange i at giganten ville sende gründeren selv for å møte Linux-miljøet.

Allerede på flyene inn til Brainshare-konferansen gikk det heftige rykter om at den nye alliansen mellom Microsoft og Novell måtte bety at det kom storbesøk fra giganten til Linux-spilleren Novell. Og under åpningsseansen her mandag kveld ble spenningen tøyd langt om hvem som skulle komme på podiet som gjest fra Microsoft.

Nå kom det først et lass av nyheter før vi kom så langt. Novell-sjef Ron Hovsepian annonserte ny strategi hvor satsingen er å få sammenheng i Linux fra front-pc til datasenteret i ryggen. Viktigst er antagelig det andre beinet, hvor Linux skal gjøre dette styrbart, administrerbart og få Linux-løsningene til å virke sammen med eksisterende løsninger.

Og her ligger et av kjerneargumentene for samarbeidsavtalen med Microsoft: Windows eksisterer, og det er faktisk rimelig godt likt, er brukt av svært mange. Mange store it-løsninger er også basert på programvare fra Microsoft. Riv ut det gamle og erstatt med Linux er selvsagt en tøff, men ikke nødvendigvis fornuftig tilnærming. Så Novell tar den pragmatiske: Gi kundene et valg mellom Windows og Linux etter hva de skal ha gjort, og miksen dette fører fram til skal virke sammen, uavhengig av om det er Linux eller Windows. Demonstrasjoner av de første løsningene som viser samvirket mellom produkter fra hvert av selskapene ser også lovende ut.

Kosestund

Den som går i felten og virkelig skal fronte samarbeidet, er sjef for teknologiutvikling (CTO) i Novell, Jeff Jaffe. Mandag kveld var det kosestund på scenen sammen med Craig Mundie, sjef for forskning i Microsoft. Her understreket begge to at samarbeidet var basert på krav fra egne kunder om å få på plass samarbeid mellom de to leirene.

Teknologisjef Jeff Jaffe fra Novell og forskningssjef Craig Mundie fra Microsoft hadde fellesseanse om samarbeidet mellom Microsoft og Linux-miljøet.

Som eksempel på hvordan dette vil arte seg, poengterte Jaffe Project Mono, som skal få Microsoft .net og Linux-applikasjoner til å spille sammen, eller til og med utvikles i samme miljø. Jaffe hevder også at nyeste versjon av Novell Zenworks administrasjonsprogramvare er det mest effektive verktøyet for å rulle ut Windows Vista. Mundie understreket på sin side at systemer designet for å jobbe sammen fra starten av selvsagt vill fungere raskere, og at gevinstene i økt sikkerhet for kundene ville blir merkbar.

Jaffe gikk videre og annonserte produktnyheter. Flere produkter kommer i beta, blant annet neste generasjon av tjeneroperativsystemet. Novell kommer også endelig en egen tynnklientløsning, og avdekket flere detaljer rundt samarbeids- og dokumentproduktet «Teaming + Conferencing». Identitetsprogramvaren Identity Manager kommer i versjon 3.5, med bedre utviklerstøtte og bedre støtte for automatiske kjøringer som følge av avvikshandlinger.

Enterprise