Mener Microsoft blir nisje-leverandør

Mener Microsoft blir nisje-leverandør

Surface erobret ikke verden i 2013. Nå tror analytikere Microsofts nettbrett vil forbli nisjeprodukter.

Perioden med forvirring etter lanseringen av Windows 8 og Windows RT, førte til at Microsoft bare klarte å kapre en ”nisje” i nettbrett-markedet, hevder analytikere. Det skriver Techhive.

Strategy Analytics mener Windows 8 og RT-nettbrettene bare kapret 7,4 prosent av det globale nettbrett-markedet i første kvartal, med 3 millioner enheter solgt til forhandlere. Apple og Android dominerer markedet.

Apple og Android dominerer

Apples IOS-nettbrett, inkludert Mini, hadde ledelsen med hele 48,2 prosent – 19,5 millioner enheter solgt. Android-nettbrett hadde 43,4 prosent av markedet, med 43,4 solgte enheter.

Ifølge Strategy Analytics hadde det totale nettbrett-markedet en økning på 177 prosent i løpet av perioden, med 40,6 millioner nettbrett solgt i første kvartal 2013, sammenlignet med 18,7 millioner solgte enheter i i samme periode året før.

Det moderne nettbrett-markedet startet i andre kvartal 2010 med introduksjonen av Apples første Ipad.

- Bare en "nisje"

I en uttalelse beskrev Strategy Analytics Microsofts 7,4 prosent nettbrett-andeler som en ”nisje” av markedet. Det lave prosentandelen skyldtes, ifølge analytikerne, en "begrenset distribusjon” og en mangel av kvalitets-applikasjoner.

Peter King, analytiker ved Strategy Analytics, skrev i en epost at Microsofts Windows 8 og RT- nettbrett ”aldri er uten problemer”. Han mener Microsoft har ressursene som må til for å fikse på dette, og la til at han håper at selskapet gjør dette.

- Økosystemet trenger minst tre OS-er, sier han.

Trenger flere apps

Apple har 350.000 apps, mens Windows starter fra ”scratch”. Flere utvikler apps for IOS og Android enn Windows. Dette er et kritisk problem, for i motsetning til en telefon, er ikke et nettbrett verdt noe uten gode apps, skriver King.

King legger til at en del av hans optimisme om fremtiden til Windows 8/RT– nettbrett er basert på nye funksjoner som kan komme i neste Windows-oppdatering, kalt Blue – samt en prisreduksjon.

- Microsofts partnere vil vente i spenning på å se hvilke forbedringer som kan bli gjort og håper på at dette vil skje så fort som mulig, avslutter King.

Enterprise