Menneske og maskin blir ett

Menneske og maskin blir ett

I 2050 vil kløften mellom menneske og maskin være borte, mener Intels teknologisjef.

Under Intel Developer Forums siste dag snakket selskapets teknologisjef Justin Rattner om hvordan fremtidens teknologi kommer til å forandre våre liv. Han avslørte blant annet at Intel allerede har iverksatt et forskningsprosjekt som utforsker grensesnitt mellom menneske og maskin, og at man allerede har gjort store fremskritt, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Presenterte turbo-Intel

Trådløs elektrisitet er blant teknologiene det forskes på. Dette innebærer at man kan sende ut bølger på en spesifikk frekvens som tas imot av en resonator i enheten som igjen forvandler bølgene til energi. I tillegg undersøker Intel hvordan man ved hjelp av millioner av mikroroboter kalt catoms kan skape materiale som kan endre form.

Ulike typer roboter står også på Intels forskningsagenda. Rattner demonstrerte to stykker under sin presentasjon. Den ene var utstyrt med en arm basert på en teknologi som lar roboten kjenne et fysisk objekt før den faktisk berører det. Den andre var en autonom robot som blant annet kan kjenne igjen ansikt.

LES OGSÅ: Intel og Yahoo sammen om tv

Teknologisjefen har tro på at interaksjon mellom menneske og maskin kommer til å bli mer robust i fremtiden. For å demonstrere sitt poeng, viste han frem Emotiv Systems EPOC-headset som kan lese av og identifisere hjernens energifelt i sanntid, og forvandle signalene til kommandoer i en dataapplikasjon.

Enterprise