Mer avansert stemmesøk i Chrome

Mer avansert stemmesøk i Chrome

Den nyeste beatversjonen av Googles nettleser er alltid klar til å høre på hva du har å si.

Det er et par år siden Google gjorde det mulig å søke ved hjelp av stemmekommandoer, fremfor å måtte gjøre noe så slitsomt som å skrive et par søkeord i nettleseren din. Fortsatt er det slik at du på Google-siden kan trykke på et lite mikrofon-ikon for å gjøre et stemmesøk.

Nå skal det bli enda enklere å foreta stemmesøk i Chrome. I den nyeste testversjonen trenger du ikke en gang å trykke på et ikon for å snakke til nettleseren din. Nå holder det å åpne en ny fane eller gå til Googles nettside og si "Ok Google" for å starte et søk.

Ifølge Google skal du ikke trenge å bekymre deg for at Chrome kontinuerlig vil følge med på hva som skjer i rommet, ettersom du må åpne en fane eller gå til Google for å aktivere funksjonen.

Synes du likevel det blir i overkant guffent å tenke på at Chrome poteniselt ligger der og sniker og lytter til at du foretar deg, er det mulig å deaktivere hele funksjonen.

En tilsvarende funksjon for søk og stemmekommandoer har allerede vært på plass i Android en god stund, og også Apple har noe lignende med Siri på iPhone. Nå blir det altså mulig å gjøre tilnærmet det samme på pc-er med Windows, Mac OS og Linux.

Ikke overraskende blir funksjonen først tilgjengelig på engelsk, noe Google sier vil skje innen kort tid.

ENDA ENKLERE: Snart trenger du ikke en gang å trykke på søkeknappen. Det blir nok å åpne en fane og pjatte i vei til nettleseren.

Les om:

Enterprise