Mer tilfreds med Microsoft enn Apple

Mer tilfreds med Microsoft enn Apple

Brukere er mer fornøyd med Windows 7 enn med Snow Leopard.

Microsoft går forbi Apple i et kundetilfredshetsbarometer etter sin siste oppgradering av Windows-versjoner.

67 prosent er fornøyde med Microsoft rett etter at Windows 7 ble lansert 22. oktober, ifølge markedsfirmaet Yougov Plc. Før lanseringen var tilfredsheten 64 prosent.

Men historien stopper ikke der. Siste dag i desember var tilfredsheten økt enda mer, til 73 prosent. Det er den høyeste skåren Microsoft har fått etter at Yougov startet å kjøre slik statistikk i 2007, skriver Bloomberg.

Apples lansering av Snow Leopard 28. august sørget for at Apple kuppet til seg ett prosentpoeng til. Apple lå da på 65 prosents tilfredshet. På slutten av 2009 var tilfredshetsprosenten på 71,9, altså ett prosentpoeng bak Microsoft.

Analytiker i det frittstående selskapet Directions on Microsoft, Matt Rosoff, gir Windows 7 mye av skylden for den voldsomme stigningen i fornøydheten med Microsoft. Han tror mange ventet med å kjøpe pc for å slippe unna Vista.

- Folk sier «OK, Microsoft har fått tilbake kulheten». Det er større sannsynlighet for at folk som vurderer å kjøpe ny pc vil gjøre det nå. Du vil se at salget går et par hakk bedre, sier Rosoff, som også gir lanseringen av søkemotoren Bing deler av skylden for de gode tallene.

Microsoft sier seg veldig fornøyd med skåren og benytter anledningen til å skryte av siste Windows-versjon, mens Apple ikke ønsket å kommentere tallenes tale.

Les om:

Enterprise