Michael Jackson slo Britney Spears

Michael Jackson slo Britney Spears

Den døde poplegenden er det mest populære Yahoo-søket i år.

Yahoo har sluppet sin søkestatistikk for 2009. Det er Michael Jackson som stikker av med førsteplassen. Dermed slås Britney Spears for første gang på fire år ut av førsteplassposisjon.

- Michael Jacksons død satte mange rekorder hos Yahoo. Hans minnestund er den aller mest videooverførte hendelsen i Yahoos historie, med over fem millioner videooverføringer totalt, sier selskapet i en uttalelse.

Men Spears hadde rykket ned, selv uten Jacksons «hjelp». Hun er nede på femteplass, dyttet ned av den vampyrrelaterte tv-serien og boka Twilight, WWE (World Wrestling Entertainment) og Megan Fox i tillegg til nevnte Jackson.

Anime-helten Naruto, som drømmer om å bli mektig ninja, følger på sjetteplass, etterfulgt av American Idol, Kim Kardashian (som visstnok har stjålet «berømt for å være berømt»-kronen fra Paris Hilton i år), bilsporten Nascar og spillet Runescape.

Døde folk og finanskrise

Bortsett fra den rene topp 10-listen, har Yahoo observert at folk også har søkt på mange andre døde kjendiser enn Michael Jackson, slik som popstjernen og tv-serieheltinnen fra den første Charlies Angels - Farrah Fawcett, skuespilleren Patrick Swayze - som i lang tid hadde kreft, skuespilleren Natasha Richardson - som døde i en skiulykke i år, samt sønnen til John Travolta – Jett Travolta – som døde altfor ung, 16 år gammel.

Av andre deprimerende temaer, har finanskrisen også satt sitt preg på 2009, med søk som rabattkuponger, arbeidsløshet og stimuleringsplanen som skulle hjelpe amerikanerne ut av finanskrisen.

Obama-effekten, H1N1 og Conficker

I kategorien vitenskap, har topptrenden vært svineinfluensa, etterfulgt av solformørkelse og meteor-dusjen Perseids. Conficker-ormen kommer på en fin fjerdeplass.

Det er også it-navn som dominerer kategorien merkenavn. Mest søkt er henholdsvis Facebook, Twitter, Hulu, Bing og Iphone.

Ifølge Yahoo baseres søkeindeksen på mange faktorer, inkludert faktorer som volum og vekst. Mer statistikk kan du lese i Yahoos årsrapport for søk.

Les om:

Enterprise