Microsoft dropper erp på mobilen

Microsoft dropper erp på mobilen

Dynamics Mobile legges ned. Eilert Hanoa i Mamut er fornøyd.

Den mobiltilpassede løsningen av forretningssystemet Dynamics, kalt Dynamics AX Mobile Sales, ble lansert i 2007 som selskapets første mobile erp-løsning.

Nå fjerner Microsoft produktet, som gjør det mulig å ta opp bestillinger, sjekke salgsstatistikk og styre markedskampanjer fra mobiltelefonen, fra Dynamics-porteføljen.

Etter lanseringen i 2007 var det også selskapets ambisjon å komme med flere mobile løsninger i Dynamics-serien. Microsoft har også et eget utviklingsverktøy som kundene kunne bruke for å tilpasse den mobile løsningen til egen virksomhet.

Men i en offisiell Microsoft-blogg på torsdag i forrige uke skrev selskapet at det nå var stopp.

Ifølge Computerworlds nyhetstjeneste tok det noen dager før Microsoft kom med utfyllende kommentarer. Flere kunder og brukere forteller imidlertid at de har fått meldinger fra Microsoft om at utviklingen av Dynamics Mobile blir stoppet. Og begrunnelsen selskapet bruker er:

- På grunn av et bredt utvalg mobiltilpassede produkter utviklet av våre partnere, har vi tatt en strategisk beslutning om å avslutte utviklingen av Microsoft Dynamics Mobile.

Fornøyd

Administrerende direktør Eilert Hanoa i norske Mamut gleder seg over at en stor programvareleverandør som Microsoft snur strategisk i forhold til partnerne.

Han syns utviklingen er interessant. Ikke minst på grunn av den iboende konflikten i Microsoft partnerstrategi hvor man på den ene siden åpner for at partnere kan utvikle løsninger på Microsofts basisløsninger - men på den andre siden bygger den samme leverandøren mest mulig tilleggsfunksjonalitet selv, for å konkurrere med de samme partnerne.

- Microsofts beslutning lover godt for partnerne. Det er fornuftig å gi tredjepartsleverandører mulighet til utvikle gode produkter - uten konkurranse fra Microsoft selv, mener Hanoa.

Les om:

Enterprise