Microsoft dropper Yahoo

Microsoft dropper Yahoo

Steve Ballmer tapte kampen om internettselskapet, og rykker tilbake til start.

Microsoft har trukket sitt bud på 46,5 milliarder dollar for Yahoo. Programvaregiganten strakk seg til slutt til 33 dollar per aksje, men det var for lavt for Yahoo, som ønsket 37 dollar. Lørdag ble det dermed foreløpig satt sluttstrek for Microsofts intense jakt for å slå kloa i internettselskapet.

- Etter nærmere vurdering, har vi funnet ut at det som kreves for Yahoo er for høyt, og at det dermed er til det beste for Microsofts eiere, ansatte og andre interessenter at vi trekker vårt tilbud, sa Microsoft-toppsjef Steve Ballmer i en pressemelding lørdag kveld amerikansk tid.

Yahoo ser fremover

Yahoo-sjefen er nå glad for at han slipper å tenke på budet.

- Nå som Microsoft har trukket budet sitt kan Yahoo fortsette å jobbe med den viktigste overgangen i selskapets historie, sier administrerende direktør Jerry Yang.

LES OGSÅ: Klart for fiendtlig Yahoo-kjøp

- Yahoo tjener penger, vokser og følger godt sin strategiske plan om å gripe de store mulighetene i et relativt ungt online annonsemarked, sier styreformann Roy Bostock i Yahoo.

Måtte gi slipp

Microsofts bud på Yahoo har i stor grad dreid seg om å møte den voksende konkurransen fra Google. Nå må programvaregiganten tilbake til tegnebrettet.

- Vi mener fortsatt at vårt tilbud for både Microsoft, Yahoo og markedet som helhet. Vårt mål med å satse med Yahoo var å tilby større valgmulighet og innovasjon i markedet, og dermed yte mer for våre respektive eiere og ansatte, sa Ballmer.

Enterprise