Microsoft fikser feil i en fei

Microsoft fikser feil i en fei

Microsoft legger i dag ut en rekke feilfikser, selv om det ikke er lappetirsdag.

Microsoft har sin faste, månedlige lappetirsdag, hvor selskapet gir ut tettinger av ulike typer sikkerhetssfeil som er funnet i systemet. Forrige lappetirsdag var 13. januar. I dag, midt mellom den forrige og den neste lappetirsdagen, valgte Microsoft å gå ut med flere feilfikser, noe som ikke skjer ofte.

- Noen ganger i året mener vi at vi har tilstrekkelig anledning til å oppdatere i andre tilfeller også, sier Daniel Akenine, teknisk sjef i Microsoft Sverige, til Computer Sweden.

Ikke sikkerhetshull

Han understreker at det ikke er sikkerhetshull som blir lappet denne gangen. Feilene som fikses er blant annet et problem med spilling av kopirettighestsbeskyttet materiale i Windows Movie Player og et kompabilitetsproblem i Dotnet Framework 3.5.

For Movie Player sin del, viser det seg ifølge Comon.dk at spilleren har vært litt for ivrig til å spille av ting den ikke har lisens til, noe pakken sørger for at du ikke lenger kan.

For to uker siden, altså forrige lappetirsdag, ble det lappet tre sårbarheter i SMB-protokollen. Enkelte mente hullet kunne gi alvorlige konsekvenser. Det har imidlertid ikke vært skrevet noe særlig i nyhetsbildet den siste tiden som kan verifisere dette.

Forrige gang en real stygging

Det som derimot har preget nyhetsbildet en stund nå, er den såkalte Downadup-ormen, som ble fikset forrige gang Microsoft gikk utenfor rytmen av sin faste lappetirsdag. Det var i slutten av november at dette skjedde.

Selv nå, så å si i februar, skaper hullet fortsatt problemer ettersom folk åpenbart har vært trege til å lappe sammen Windows-maskinene sine. 21. januar var det meldt om over ni millioner infiserte maskiner.

Enterprise