Microsoft-fordeler til Atea

Microsoft-fordeler til Atea

Atea blir første norske partner i Microsofts Syndication-program, og får mulighet til å selv fakturere kundene for programvaretjenester.

I forrige uke ble det klart at Microsoft har valgt Atea som Syndication Partner for å levere Microsoft Online suites til det nordiske markedet. Avtalen gjelder også i norge.

Les også: Atea blir Microsoft Syndication-partner

Får spesialisthjelp

Avtalen innebærer at Atea kan bygge Microsoft Online suites sammen med øvrige nettskyløsninger, som for eksempel it-tjenester og Unified Communication.

- Denne avtalen innebærer en mulighet til å det å kunne bruke våre online tjenester i en komplett løsning, sier Microsofts norske partnerdirektør, Tommy Ødegaard, til IT-Bransjen.

Selektivt program

- Vil dere utvide med flere Syndication-partnere i Norge etter hvert?

- Vi kommer til å utvide med flere etter hvert, men det er et selektivt program. Med det mener jeg at partnere vi velger skal ha et bredt nedslagsfelt, sier Ødegaard.

Han forteller at Syndication-partnerne blant annet vil få tilgang til en ny versjon av Office 365, Online Suite, Sharepoint, bedriftsikker chat, Exchange og email fra skyen.

Partner Web Syndication er en gratis tjeneste for Microsoft-partnere som hjelper dem med å levere verdifull kunderettet innhold fra Microsoft på deres egen nettside.

Viktig partner

- Vi har vist en kraftig utvikling gjennom vårt samarbeid med Microsoft og vi ser stort potensial for å øke samarbeidet ytterligere når vi nå blir Microsoft Syndication Partner. Samtidig ser vi en stor fordel for kundene, når de nå kan samle sine nettskytjenester og få spesialisthjelp med dette hos en leverandør, sier Claus Hougesen, konsernsjef i Atea i en pressemelding.

Microsoft gir uttrykk for å være spesielt fornøyd den nye avtalen:

- Ateakonsernet er en viktig partner til Microsoft både som systemintegratør med stor erfarenhet innen Microsofts infrastruktur og virtualisering, og som Microsoft Large Account Reseller. De vokser innen lisenser, løsninger og tjenester. Vi ser store muligheter for begge selskapene i dette utvidede samarbeidet, sier Klaus Holse Andersen, Microsoft Corporates visepresident, videre i pressemeldingen.

På Ateas danske hjemmeside står det at markedet for cloud-løsninger vokser raskt og at partnerskapet med Microsoft om Office-produkter i skyen er et godt og etterspurt supplement til Ateas nåværende cloud-løsninger.

Ifølge en børsmelding fra Atea forventer de to selskapene å lansere programmet til markedet i første halvår av 2011.

Ateakonsernet har cirka 4800 medarbeidere og er notert på Oslo Børs. De har en årlig omsetning på 15 milliarder norske kroner.

Enterprise